'Harry Potter'-ster reageert op anti-transgender uitspraken J.K. Rowling

'Harry Potter'-ster reageert op anti-transgender uitspraken J.K. Rowling

Rupert Grint is het niet met haar eens maar heeft wel veel respect voor de schrijfster.

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling is wel vaker onder vuur komen te liggen vanwege bepaalde uitspraken die haar niet in dank werden afgenomen. Acteur Rupert Grint, Ron Weasley in de geliefde franchise, laat zich er nu (opnieuw) over uit.

In een interview met The Times werd hem gevraagd naar haar anti-transgender uitspraken. Hij had hier het volgende over te zeggen.

Lastig
Zo begint Grint: "Ik zie JK Rowling een beetje als mijn tante. Ik ben het niet per se eens met alles wat mijn tante zegt, maar ze is nog steeds mijn tante. Ik vind het daarom ook lastig om me erover uit te laten".

"Zelf sta ik volledig achter de transgemeenschap en sluit me aan bij de gevoelens die door veel van mijn leeftijdsgenoten zijn geuit. Transvrouwen zijn vrouwen. Transmannen zijn mannen. We zouden allemaal het recht moeten hebben om met liefde en zonder oordeel te leven".

Dankbaar
Wel liet Grint al eerder weten Rowling dankbaar te zijn voor alles wat zij voor hem heeft gedaan: "Ik zal haar nooit genoeg kunnen bedanken. Ze betekent enorm veel voor mij en miljoenen anderen".

"Ik denk dat ze buitengewoon getalenteerd is en het is duidelijk dat haar werk geniaal is. Maar het is ook mogelijk om enorm veel respect voor iemand te hebben en het toch oneens te zijn over bepaalde dingen ".

NieuwsFilm

meest populair