'Chicken Run'-sequel gaat krijgt hilarische titel en eerste foto

Het vervolg op de geliefde animatiefilm komt exclusief naar Netflix.

Zilko Tarici 21 januari 2022 07:00 in Algemeen
Aardman en Netflix hebben aangekondigd dat het vervolg op de geliefde stop-motion geanimeerde Chicken Run de titel Chicken Run: Dawn of the Nugget zal dragen. Daarnaast werd onthuld dat de film in 2023 exclusief te zien zal zijn op Netflix.

We wisten al dat het vervolg naar Netflix ging, maar de titel en het releasejaar waren nog onbekend.

Er zijn een aantal acteurs die terugkeren voor de sequel, maar ook nieuwe stemacteurs dienen zich aan. Waar in de eerste film de stemmen van Ginger en Rocky door respectievelijk Julia Sawalha en Mel Gibson werden verzorgd, wordt dat ditmaal gedaan door Thandiwe Newton en Zachary Levi. Een belangrijke nieuwe toevoeging aan de cast is Bella Ramsey als hun dochter Molly.

Een vreedzaam kippenleven
Na een zeer gewaagde ontsnapping uit Tweedy's boerderij, komt er een droom uit voor Ginger. Ze woont samen met haar hele toom kippen op een vredig eiland, ver van de gevaren van de menselijke wereld.

Het hele plaatje lijkt compleet wanneer Ginger en Rocky een dochter genaamd Molly krijgen. Op het vasteland is er echter een nieuwe dreiging, die ertoe leidt dat Ginger en haar team te hulp moeten schieten.

Check hieronder de eerste foto van Chicken Run: Dawn of the Nugget:NieuwsFilm