Mysterie opgehelderd; Hierom konden mensen niet praten in 'Planet of the Apes'

Mysterie opgehelderd; Hierom konden mensen niet praten in 'Planet of the Apes'

Mocht je het je nog afvragen na meer dan 50 jaar...

Heb jij je altijd afgevraagd waarom de mensheid in Planet of the Apes niet meer in staat was om te spreken? Dan heeft CBR nu het antwoord voor je! LET OP: Een artikel ter vermaak.

In de originele film uit 1968 én de vier vervolgen werd dit vraagstuk nooit echt onderzocht of beantwoord. Maar War for the Planet of the Apes (2017) van regisseur Matt Reeves gaf als eerste een verklaring.

Want in die film beïnvloedt de dodelijke Simian Flu, die zich razendsnel over de wereld verspreidt, uiteindelijk de stembanden van alle mensen tot het punt wordt bereikt dat ze helemaal niet meer kunnen praten.

Twee verklaringen
In het verhaal landen drie astronauten op een toekomstige Aarde waar apen heersen en mensen als slaaf behandelen. Dit is het resultaat van een nucleaire oorlog en blootstelling aan straling, waar de apen immuun voor waren, heeft de menselijke stembanden door de jaren heen beschadigd.

Een andere theorie is dat het onvermogen om te praten het gevolg is van deconcentratie: mensen gingen eerst van arbeiders naar slaven en vervolgens van slaven naar huisdieren. Demoralisatie en frustratie resulteerden in afnemende intelligentie en wilskracht, stemmen werden steeds meer gesloten en raakten uiteindelijk volledig verloren.

Kortom, de geestelijke ziel is verdorven, evenals de fysieke toestand. Want hoe lang kan iemand in zulke omstandigheden blijven overleven?

NieuwsFilm

meest populair