Roland Emmerich heeft nooit interesse gehad om een 'Godzilla' film te regisseren

Roland Emmerich heeft nooit interesse gehad om een 'Godzilla' film te regisseren

Roland Emmerich wilde oorspronkelijk niet de Godzilla film uit 1998 regisseren.

Regisseur Roland Emmerich heeft aangegeven dat hij nooit een Godzilla film had willen maken dat terwijl hij in 1998 wel een Godzilla film regisseerde. Emmerich staat bekend als de regisseur van de rampenfilms.

Zo heeft hij films geregisseerd als Independence Day, 2012, en de opkomende Moonfall. In een recent interview met The Hollywood Reporter gaf Emmerich aan dat hij niet Godzilla wilde regisseren, maar dat filmstudio TriStar hem toch een deal aanbod.

Roland Emmerich
De regisseur had radicaal andere ideeën over hoe hij het monster wilde introduceren tot een nieuw publiek. Hiermee zou hij in scherp contrast komen te staan met wat filmstudio Toho door de jaren heen had vertoond.

Emmerich wilde het uiterlijk van Godzilla veranderen - zo moest het monster er meer uit komen te zien als een hagedis, in plaats van een gigantische monster met een grote buik. Toho ging akkoord met dit idee door Emmerich's monster als de Amerikaanse Godzilla te beschouwen.

Moonfall
Eind jaren 1990 wilde Emmerich al een soortgelijke film maken als Moonfall. Door zijn werk voor Godzilla, verplaatste hij zijn plannen om de rampenfilm rondom meteoren te verplaatsen. Moonfall werd ook niet eerder gemaakt door Emmerich, omdat Michael Bay en Mimi Leder eerder het concept gebruikten in Armageddon en Deep Impact.

Moonfall is Emmerich's opkomende rampenfilm, waarin een groep van astronauten en wetenschappers moeten voorkomen dat de Maan inslaat op de Aarde. De cast bestaat onder andere uit Patrick Wilson, Halle Berry, en John Bradley.

Godzilla
De Godzilla-film uit 1998 wordt tot op heden nog regelmatig besproken. Dit gebeurt voornamelijk in gesprekken waarbij de film uit 1998 wordt vergeleken met de meer recente films.

De recente Godzilla films hebben het monster een uiterlijk gegeven dat meer lijkt op het ontwerp van Toho. Dit wordt ook gezien als een van de redenen waarom de nieuwe films beter zijn ontvangen door een wereldwijd publiek.

NieuwsFilm

meest populair