De kijkvolgorde van de 7 'Predator'-films

De kijkvolgorde van de 7 'Predator'-films

Er zijn er nu zes, binnenkort verschijnt deel 7.

Inclusief de cross-overs met de Alien-franchise verschenen er tot op heden al zes film met Predators. De reeks begon in 1987 met John McTiernan en met uiteraard Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol als Major Alan "Dutch" Schaefer.

Maar wat is de kijkvolgorde voor de reeks? Hieronder werpen we een blik op hoe je dat zou kunnen doen, als je de zes films achter elkaar zou gaan kijken.

Eerste "trilogie" en de AVP-films
Van de eerste film is duidelijk dat deze zich in 1987 afspeelt, het vervolg speelt zich tien jaar later af in 1997 en het verhaal in het meest recente vervolg The Predator focust zich op het jaar 2018.

De AVP-crossoverfilms zijn non-canon. De eerste film speelt zich af in een alternatief 2004. Het vervolg sluit aan op de eerste film. Mede daarom en omdat ze op de Aarde afspelen kun je de twee films het beste na The Predator kijken, of een keer als jou dat uitkomt.

Toekomstfilm en zevende film
Van Predators is niet exact duidelijk wanneer deze zich afspeelt, maar het is wel in de verre toekomst. Dus die film kijk je als laatste. Het dit jaar te verschijnen Prey is een prequel waarin we het eerste bezoek van een Predator op Aarde zien. De prequel verschijnt dit jaar op de Amerikaanse streamingdienst Hulu en waarschijnlijk in Nederland op Disney+.

Kijkvolgorde Predator-films
1. Prey (2022)
2. Predator (1987)
3. Predator 2 (1990)
4. The Predator (2018)
5. AVP: Alien vs Predator (2004)
6. AVPR: Alien vs Predator Requiem (2007)
7. Predators (2010)

NieuwsFilm

meest populair