Q-acteur niet blij over de homo-onthulling in 'No Time to Die'

Q-acteur niet blij over de homo-onthulling in 'No Time to Die'

Ben Whishaw wilde er eigenlijk iets over zeggen.

In No Time to Die wordt onthuld dat het personage Q een homo is. De rol wordt gespeeld door Ben Whishaw, de acteur die door het leven gaat met de Australische componist Mark Bradshaw. Whishaw blijkt niet helemaal gelukkig met hoe de onthulling heeft uitgepakt.

De onthulling duurt kort en vindt plaats wanneer Bond (Daniel Craig) en Moneypenny (Naomi Harris) onaangekondigd langskomen bij Q's appartement voor hulp. Q is op dat moment bezig met het koken van een avondmaal voor zijn mannelijke date.

"Ik dacht: 'We doen dit en we doen we er vervolgens niets mee?' Ik herinner me dat ik dat onbevredigend vond," zei Whishaw over het onthullen dat Q homo is, maar zijn seksualiteit verder onderbelicht bleef. "Om welke reden dan ook, ik heb het met niemand op de film apart besproken."

Moeilijk om bespreekbaar te maken
Had ik het bij een ander project wel besproken? Het is een heel grote film. Ik heb er lang over nagedacht of ik het in twijfel moest trekken. Uiteindelijk deed ik dat niet. Ik accepteerde dat dit was wat er was geschreven. En ik las de tekst op. En het is wat het is."

En op deze manier komt er toch wat meer aandacht voor. Waarschijnlijk zijn de nodige mensen de scène allang alweer vergeten. Want ja, Q homo. Prima toch. Door er in de film dieper op in te gaan zou het er misschien juist te veel bovenop leggen, of denk jij daar anders over? Check de clip hieronder.



NieuwsFilm

meest populair