"Koning van de waanzinnige rampenfilms" Roland Emmerich onthult zijn geheim

"Koning van de waanzinnige rampenfilms" Roland Emmerich onthult zijn geheim

Maar hij vernietigt niet alles wat hij tegenkomt...

Met het aanstaande Moonfall doet regisseur Roland Emmerich weer waar hij goed in is; De halve wereld om zeep helpen en zoveel mogelijk iconische monumenten met de grond gelijk maken.

Zo verwoestte hij in onder andere Independence Day (1996), The Day After Tomorrow (2004) en 2012 (2009) al het Witte Huis, Empire State Building, Vrijheidsbeeld, Vaticaan en standbeeld van Christus de Verlosser.

Onlangs had Emmerich een gesprek met Jake Hamilton tijdens zijn show 'Jake's Takes' en hierin werd hem gevraagd naar het succes van de rampenfilm en zijn geheim achter een goed recept voor spektakel:

"Blijf uit de buurt van mensen die worden gedood, want dit vindt een publiek niet leuk. De wereld gaat ten onder, maar laat het niet te dichtbij merken. Daarom ga ik overal naartoe, zo breed als ik kan. Omdat het niet leuk is om mensen van dichtbij te zien sterven".

Maar hier blijft hij vanaf
Dat gezegd hebbende vroeg Hamilton hem ook of er iets is wat de Duitser nooit gaat aanraken. En tijdens de opnames van Moonfall in New York was Emmerich heel stellig dat ze van de Freedom Tower afbleven.

Een respectvol gebaar richting de slachtoffers en nabestaanden van 9/11, want de Freedom Tower is de opvolger van het World Trade Center.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair