Josh Brolin teleurgesteld door gemiste Oscarnominatie voor Denis Villeneuve

Josh Brolin teleurgesteld door gemiste Oscarnominatie voor Denis Villeneuve

De Dune-acteur is verbijsterd dat Denis Villeneuve niet is genomineerd voor beste regie.

Acteur Josh Brolin is het met veel fans eens dat Denis Villeneuve een Oscarnominatie had moeten krijgen voor beste regie. Denis Villeneuve is de regisseur van Dune uit 2021, de nieuwste bewerking van Frank Herberts klassieke sciencefictionboek.

Veel fans vroegen zich van tevoren af of Villeneuve het boek naar behoren zou kunnen verfilmen, maar de film oogstte lof van zowel critici als fans.

Denis Villeneuve
Dune kreeg eerder deze week tien Oscarnominaties, waaronder een voor beste film, maar een nominatie voor Villeneuves regie bleef uit.

Elk jaar zijn er verrassingen en missers bij de bekendmakingen van de Oscarnominaties en volgens veel fans is dit jaar de grootste misser dat Villeneuve geen nominatie kreeg. Villeneuve werd overigens wel genomineerd in categorie beste scenario voor zijn bijdrage aan het script van Dune.

Josh Brolin
Josh Brolin speelt in Dune wapenmeester Gurney Halleck, en als een van de sterren in de film had hij veel kritiek op het uitblijven van een nominatie voor regisseur Denis Villeneuve. In een video op social media begint hij met het feliciteren van iedereen die mee heeft gewerkt aan de film.

Daarna krijgt de video een totaal andere toon, als Josh Brolin het volgende zegt: "En het ongelooflijke, bijna afstompende, verbijsterende gevoel dat ik heb dat Denis Villeneuve niet genomineerd is voor beste regisseur. Het is gewoon een van die dingen waarvan je denkt: 'Huh? Wat?' Ik weet niet hoe je tien nominaties krijgt, maar dat de man die het onmogelijke heeft gedaan met dat boek niet wordt genomineerd. Het doet je beseffen dat het allemaal geweldig is, en dan is het allemaal verdomd, totaal dom."

Dune
Iedereen die de regisseur heeft horen praten over Dune, weet hoezeer deze film een passieproject voor hem was. Dat Villeneuve niet genomineerd is voor voor de regie ervan zal pijnlijk zijn voor hem en zijn fans.

Enkele fans roepen online dat de Academy het goed maken door Dune de prijs van beste film te geven, net zoals gebeurde bij Argo, waarvoor regisseur Ben Affleck niet genomineerd was. Of dit gaat gebeuren, is nog even afwachten.

NieuwsFilm

meest populair