Sinistere schurken zijn terug in 'Jurassic World: Dominion'

Sinistere schurken zijn terug in 'Jurassic World: Dominion'

De terugkeer van Biosyn kan alleen maar slecht nieuws zijn!

De Jurassic Park-franchise staat natuurlijk het meest bekend om zijn dinosaurussen en de chaos die gepaard gaat met hun verschijning. Maar de ware antagonist in de franchise is natuurlijk zakelijke hebzucht, met name als het aankomt op genetica.

Tegen Jurassic World zijn de pogingen van mensen om dinosaurussen te maken helemaal uit de hand gelopen en hebben ze zelfs een hybride wezen gemaakt. Een van de rivalen van Ingen (dat de dino's maakte) blijkt straks in Jurassic World: Dominion terug te keren en dat hint op een sinister plot.

Schurken zijn terug
In de boeken van Michael Crichton, waar de franchise zijn inspiratie vandaan haalt, is Biosyn een genetica-bedrijf en rivaal van Ingen. Dat weet de code om dinosaurussen niet te kraken en probeert via zakelijke spionage de technologie te stelen van John Hammond.

Dennis Nedry is daarvoor verantwoordelijk en wordt ingehuurd door Lewis Dodgson. Maar hij slaagt er niet in te ontkomen en wordt opgegeten door een dinosaurus.

Decennia later, in Jurassic World: Fallen Kingdom zijn dinosaurussen voor het eerst te koop en Biosyn lijkt een van de bedrijven te zijn die daar maximaal van profiteert. Wat zou dat kunnen betekenen?

Biosyn zal de nieuwe dinosaurussen ook maken met het idee ze te gebruiken voor maximaal geldelijk gewin. Denk aan militaire toepassingen, maar ook aan entertainmentdoelen waarvoor de dino's ingezet worden. Wellicht dat daar nieuwe hybrides vandaan zullen komen, evenals gevaarlijke dinosaurussen uit het verleden die we niet eerder zagen in de franchise.

NieuwsFilm

meest populair