Helaas, 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' wordt géén 2 uur lange achtervolging

Maar meer diepgaand drama opgedeeld in drie aktes...

De Mad Max spin-off Furiosa van George Miller wordt meer een traditioneel diepgaand drama in drie 'bedrijven' en geen achtervolgingsfilm zoals Mad Max: Fury Road, zegt producent P.J. Voeten.

Charlize Theron speelde de rol van de post-apocalyptische krijgster in 2015 in de langverwachte terugkeer van Miller naar de wereld van Mad Max.

Nu is hij klaar om weer terug te keren met een film waarin het karakter van Furiosa centraal staat, met Max Rockatansky vermoedelijk nergens te zien, maar Theron zal dit keer niet meegaan voor de rit.

Een eerste video van stuntrijden is al opgedoken
In plaats daarvan heeft Miller Anya Taylor-Joy weten te strikken om Theron te vervangen als hoofdrolspeelster voor zijn prequel. Chris Hemsworth heeft zich ook bij de cast gevoegd en zal volgens de laatste berichten een schurk spelen met de zeer 'Mad Max'-achtige naam Dr. Dementus.

Het vermijden van de achtervolgingsfilmbenadering en het maken van een minder mobiel verhaal met Furiosa zou inderdaad een riskante zet kunnen zijn, gezien wat fans van Mad Max gewend zijn, maar als iemand het kan laten werken, is het Miller. En dit betekent natuurlijk niet dat de actie en het spektakel volledig genegeerd gaan worden.

NieuwsFilm

meest populair