'The Batman' onder vuur vanwege controversiële openingsscène

'The Batman' onder vuur vanwege controversiële openingsscène

Uiteraard SPOILERS in aantocht...

Aangezien velen van jullie de film waarschijnlijk nog moeten zien, bij deze nogmaals een melding van eventuele spoilers. Geen mega grote, maar toch zonde als je het zou weten, dus wees gewaarschuwd!

Je kon er ergens natuurlijk (helaas) op wachten, maar ook in het recente The Batman hebben mensen iets gevonden om over te struikelen.

De DC-bewerking van Matt Reeves had een succesvol openingsweekend en lijkt in alle opzichten een hit te worden, maar toch zorgt de donkere openingsscène voor enige discussie onder fans.

Ongevoelig en aanstootgevend
In die bewuste scène is een gewone burger van Gotham City te zien die in de nacht van Halloween de metro naar huis probeert te nemen. Op het perron wordt hij overvallen door een bende schurken met geschilderde gezichten die een moordritueel op hem willen uitvoeren.

Batman (Robert Pattinson) arriveert en slaat de bende neer voordat ze de man kunnen doden, maar hij is verre van een sympathieke redder die de arme burger misschien net zo bang maakt als de bendeleden.

De burger is echter van Aziatische afkomst en mensen met deze achtergrond reageren verontrustend, aangezien de bendeleden dus een Aziatisch doelwit kiezen voor hun dodelijke overgangsritueel.

In een tijd waarin Aziatische Amerikanen een bijzonder hoge piek meemaken in geweld tegen hen, vinden kijkers (plus critici) de sequentie best ongevoelig en in sommige gevallen zelfs aanstootgevend.

En speciaal uitgelegd voor Vleeshaak, klik hier rechtsonder op "bron" om de tweets te zien waarop de oorspronkelijke bron Comicbook zich baseert en wat wij dus hebben overgenomen:

NieuwsFilm

meest populair