Hoeveel jaar na 'Fallen Kingdom' speelt 'Jurassic World: Dominion' zich af?

Hoeveel jaar na 'Fallen Kingdom' speelt 'Jurassic World: Dominion' zich af?

De film speelt zich iets in de toekomst af.

De gebeurtenissen van Jurassic World: Dominion spelen zich jaren na de vorige film in de franchise, Jurassic World: Fallen Kingdom, af en decennia na Jurassic Park. Maar wanneer precies?

Het uitgangspunt van Jurassic World: Dominion is dat de wereld moet omgaan met dinosaurussen die nu in het wild leven. Geen menselijke stad of nederzetting is nog veilig voor de prehistorische beesten.

Jurassic World: Dominion-setting
De film Jurassic World: Dominion pikt de draad op na de verwoesting van Isla Nublar door een grote vulkaan. Dinosaurussen werden naar Lockwood Manor in Noord-Californië gebracht, waar veel van de beesten verkocht werden bij een veiling. Maar uiteindelijk liet de jonge Maisie Lockwood de dino-klonen los op de wereld. Ook werd de kloontechnologie misbruikt door andere bedrijven, waardoor de voormalig uitgestorven wezens nu ineens overal leven.

Jurassic World: Dominion speelt zich af in het jaar 2022. Dat past bij de rest van de films, want ze spelen zich allemaal af in hetzelfde jaar waarin de films uitgebracht worden.

Zodoende speelt Jurassic Park zich af in 1993, The Lost World in 1997 en Jurassic Park III in 2001. Daarna maakt de franchise een tijdsprong en speelt Jurassic World zich in 2015 af.

De ontwikkeling van dat pretpark werd in 2005 in een stroomversnelling gebracht nadat de Masrani Global Corporation InGen overnam en het park geopend werd. Dat was tien jaar lang een succesvolle toeristische bestemming, tot het incident met de Indominus Rex tot het permanent sluiten van het park leidde.

De film Jurassic World: Dominion speelt zich dus vier jaar na Fallen Kingdom af.

NieuwsFilm

meest populair