'The Batman' is het droevige bewijs dat het tijdperk van de spoiler dood is

'The Batman' is het droevige bewijs dat het tijdperk van de spoiler dood is

Het voorkomen wordt steeds moeilijker...

Het is een doorn in het oog van met name filmliefhebbers. Met de opkomst van digitale en sociale media in de afgelopen jaren, is het SPOILEN van films een verhit debat geworden. Ook hier op FilmTotaal maken wij soms (natuurlijk nooit opzettelijk) die slordige fout, hoewel iedereen zijn best doet om dit te voorkomen.

Veel fans raken online vaak verwikkeld in hevige strijd met mensen die volgens hen hun favoriete tv-programma's of films bederven direct nadat ze zijn uitgebracht. Studio's en acteurs/actrices doen vaak tevergeefse pogingen tot oproepen om stil te blijven, zodat iedereen kan genieten.

Maar in aanloop naar The Batman gebeurde er iets waardoor we kunnen concluderen dat er een 'nieuw normaal' (klinkt bekend?) is aangebroken met betrekking tot het spoilen van films en dergelijke waar we mee moeten zullen leren leven.

Het begin van het einde
Regisseur Matt Reeves bevestigde namelijk (één dag voor de release) in een interview dat Barry Keoghan inderdaad de Joker speelde. Dit gerucht ging al maanden rond, maar toch wilden kijkers verrast worden.

Dus als een regisseur of een studio er al geen probleem mee hebben om gevoelige informatie in de marketing te lekken, hoe kunnen fans dan boos worden op andere fans omdat ze alleen maar enthousiast praten over wat ze zojuist gezien hebben? Het is tenslotte fair game op dat moment.

Iedereen wil er tegenwoordig als eerste bij zijn, de discussie leiden en een top-of-mind opinion geven. Het kan worden opgevat als egoïstisch of zelfs arrogant, maar dat is de huidige wereld waarin we leven, de neiging die consumenten voeden tot sociale media. Meestal wordt het niet gedaan uit gebrek aan respect of trollen, het is gewoon een passie die overkookt.

NB: Dit artikel is niet de mening van ondergetekende, maar komt van de auteur uit de oorspronkelijke Amerikaanse bron...

NieuwsFilm

meest populair