Nieuwe Batman-film nu al succesvoller dan 'Batman v Superman' uit 2016

Nieuwe Batman-film nu al succesvoller dan 'Batman v Superman' uit 2016

Na vier weekenden meer opbrengst.

In 2016 moest Batman v Superman: Dawn of Justice een enorme hit gaan worden voor DC Films en Warner Bros. Helaas was de film de start van een hoop gedoe achter de schermen van de studio's.

Toch wist de prijzige productie nog een zeer redelijke $874 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopzalen, waarvan $330,4 miljoen werd opgehaald in de States. Die laatste score is al gepasseerd door de nieuwste Batman-film The Batman.

Voorbij aan Noord-Amerikaanse box office score
Afgelopen weekend groeide de film van Matt Reeves door naar een score van $332,0 miljoen, met $672,9 miljoen wereldwijd. Nog altijd is de score in Noord-Amerika de belangrijkste graadmeter voor het succes.

Of de wereldwijde score van Batman v Superman gepasseerd gaat worden, is nog geen zekerheidje. De film wist bijvoorbeeld niet voldoende op te vallen in China. Een positief punt voor Warner Bros. is dat The Batman pas de vierde week ingaat.

Volgende week komt er in de States overigens wel een nieuwe film uit in het superheldengenre. Sony Pictures brengt dan Morbius uit.

NieuwsFilm

meest populair