Chiwetel Ejiofor spreekt zich uit over het auto-ongeluk waarin hij zijn vader verloor

Op 11-jarige leeftijd verloor de acteur zijn vader door een auto-ongeluk.

FilmTotaal 26 april 2022 12:13 in Celebrity
Acteur Chiwetel Ejiofor heeft in een recent interview gesproken over het auto-ongeluk dat hij als 11-jarig kind had meegemaakt. Hij reed samen met zijn vader over de snelweg in Nigeria, toen hun voertuig botste met een vrachtwagen.

Ejiofor was de enige overlevende, maar hield toen wel gebroken botten over aan het ongeluk. Daarnaast was hij voor enige tijd in een coma, en is er een litteken van het ongeluk op zijn voorhoofd achtergebleven.

Chiwetel Ejiofor
De acteur heeft zich nu uitgesproken over wat het betekent om in een rouwproces te zetten. Dit is wat de acteur daarover zei: "Rouwen is iets waar je op verschillende manieren voor altijd mee leeft. Als je op jonge leeftijd een ouder verliest, heeft dat een ingrijpend effect op de manier waarop je tegen het leven aankijkt."

Ejiofor vertelde ook hoe het leven verandert als je op een jonge leeftijd een ouder verliest. Daarover zei de acteur het volgende: "Al op jonge leeftijd besef je de waarde van sommige dingen en de kostbaarheid van het leven zelf, iets wat de meeste mensen pas later leren. Bepaalde angsten of neuroses draag je zeker met je mee. Sommige zijn terecht, maar je verliest wel veel ideeën over kennis."

Filmcarrière
Later in het interview besprak de acteur ook het succes van de film 12 Years A Slave, waarin hij de hoofdrol speelde. Ejiofor zei het volgende: "De algemene culturele betekenis ervan was ongelooflijk krachtig en blijft resoneren. Er is een argument dat een deel van het succes van '12 Years' heeft geleid tot de beslissing om 'Black Panther' naar voren te schuiven."

Daarnaast besprak Ejiofor ook het progress in de strijd voor rassengelijkheid. De acteur zei daarover het volgende: "Het zal een volgehouden generatie-inspanning vergen om deze ideeën van rassenhiërarchie te deprogrammeren, maar de Black Lives Matter-beweging is een zeer succesvolle campagne geweest om het westen op een bepaalde manier te laten denken." De acteur ging verder met: "En veel van het westen heeft geprobeerd om wat van die programmering te verwijderen. Maar het is een lang en moeizaam proces, omdat bepaalde mensen zich er op een zeer vurige manier aan vastklampen."

NieuwsFilm