Hoeveel goden zijn er in het Marvel Cinematic Universe?

Hoeveel goden zijn er in het Marvel Cinematic Universe?

Het Marvel Cinematic Universe heeft er echt heel veel.

De serie Moon Knight voegde twee goden toe aan het Marvel Cinematic Universe: Khonshu en Ammit. Bovendien werd bevestigd dat het Egyptische pantheon ook echt bestaat in het filmuniversum. Waarmee de vraag rijst: hoeveel goden zijn er eigenlijk in het MCU?

Tussen de Noorse goden, de Eternals en Celestials, zijn nog heel wat andere almachtige wezens te vinden in het MCU. De vraag is wie echt goden zijn en hoeveel er daarvan rondlopen.

De Noorse goden
De meest beroemde godheden in het MCU zijn de Noorse goden van Asgard. Thor, Loki, Odin, Frigga, Heimdall, Sif, Tyr, Hela, Bor en andere prominenten identificeren zichzelf als goden en dus moet daar een poging om het aantal goden van het MCU in kaart te brengen beginnen. Thors status als godheid is wat de formatie van de Avengers zo buitengewoon maakte in het MCU.

Maar tegelijkertijd is duidelijk dat de Asgardians magie als wetenschap beschouwen en dat zij vermoedelijk meer aliens dan godheden zijn. Zo lijken ze wel sterfelijk te zijn (immers worden Thor en Loki ouder naarmate de films vorderen en zagen we hen als kinderen) en sterft Odin aan ouderdom.

Laten we maar zeggen dat de Asgardians die als goden gezien worden in de echte wereld, ook meetellen voor ons lijstje.

Godheden van Wakanda en Egypte
Khonshu debuteerde in Moon Knight. Maar de Egyptische god van de maan is niet de enige, want ook Ammit maakte haar debuut. Daarnaast zijn deze goden veel dierlijker dan de Asgardians en vermoedelijk ook een heel stuk machtiger. De film Black Panther introduceerde ook Bast, de pantergodin, die de helden van Wakanda hun krachten gas.

De Griekse goden
Ook weten we dat in Thor: Love and Thunder het Griekse pantheon debuteert in de franchise. Zo zullen we Zeus te zien krijgen en is het de vraag of hij het overleeft. Desalniettemin telt hij ook gewoon mee als godheid in de franchise.

De Eternals?
De vraag is of ook de Eternals meetellen. Zij zijn de helden Ajak, Sersi, Thena, Makkari, Gilgamesh, Kingo, Druig, Sprite, Phastos en Ikaris. Maar zijn in werkelijkheid robots en in mindere mate goden. De scheppers van de Eternals zijn vermoedelijk wel echte goden. Zo noemt Ego zijn soort 'goden met een kleine letter g' en maakte duidelijk dat zij bestaan sinds het begin der tijden, planeten scheppen en zorgden voor leven. Kortom: de Celestials lijken wel echte goden.

Hoeveel zijn er dan?
Uiteindelijk lijken er zo'n 36 godheden rond te lopen in het MCU. Dat aantal gaat de komende tijd, met Phase 4, alleen maar groeien.

NieuwsFilm

meest populair