Is 'Doctor Strange 2' echt een enge horrorfilm? Benedict Cumberbatch komt met het antwoord

Is 'Doctor Strange 2' echt een enge horrorfilm? Benedict Cumberbatch komt met het antwoord

Daarnaast liet de acteur weten dat de film veel jump scare momenten en shockerende horror bevat.

Benedict Cumberbatch heeft zich uitgesproken over de horror elementen die Doctor Strange in the Multiverse of Madness bevat. Daarnaast heeft de acteur ook verteld hoe het was om samen te werken met regisseur Sam Raimi.

Cumberbatch was voor het eerst te zien als de titulaire superheld in de eerste Doctor Strange-film. Daarna speelde hij Doctor Strange ook in Thor: Ragnarok[/], Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en [i]Spider-Man: No Way Home.

Doctor Strange 2
Nu is de acteur teruggekeerd om de superhelden in zijn tweede solo-film te spelen. Ook actrice Elizabeth Olsen keert terug als Scarlet Witch/Wanda Maximoff in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

De film zou oorspronkelijk geregisseerd worden door Scott Derrickson, maar vanwege artistieke meningsverschillen verliet hij het project in 2020. Binnen een maand na zijn vertrek, nam regisseur Sam Raimi zijn plaats in als regisseur.

Benedict Cumberbatch
Nu in sommige landen de film al uitgekomen is, of bijna uitkomt, bespreekt Cumberbatch hoe beangstigend de nieuwste film van Marvel Studios eigenlijk is. De acteur suggereerde geen fan te zijn van horrorfilms en liet daarnaast weten dat de film wel veel shockerende horror bevat, omdat het een film van Sam Raimi is.

Dit is wat de acteur precies zei: "Ik probeer de verwachtingen een beetje te temperen. Ik denk dat het bijna zeker de meest angstaanjagende Marvel-film aller tijden is, maar ik weet dat dat hem niet noodzakelijk in dezelfde klasse plaatst als The Shining, of The Exorcism of Emily Rose. Weet je, ik ben geen fan van horror. Ik ben een fan van sommige van die films, maar ik ben geen fan in de zin dat ik het erg moeilijk vind om ze te kijken. Ik ben erg beïnvloedbaar en goedgelovig en ik geloof in wat ik kijk en het blijft me daarna te lang achtervolgen. Het maakt me langer bang dan het moment in de film. Ik hou niet echt van een leven in horror of verschrikkingen, anders dan dat in de echte wereld zonder dat mijn verbeelding meer creëert. Horror is niet mijn favoriete genre." Daarna ging de acteur verder: "Ik zou zeggen in samengestelde zin van hoe weinig ik weet is het zeker donkerder van toon, en in termen van advies voor het meenemen van kinderen van een bepaalde leeftijd, het gaat te heftig worden voor bepaalde mensen van een bepaalde leeftijd, want het is eng. Het is schokkend, er is veel shock horror als dit is een Sam Raimi film, in toon en uitvoering. Het voelt soms aan alsof je naar een Sam Raimi film van vroeger kijkt. Er zit een nostalgische kick aan, die volgens mij soms speels aanvoelt, maar ook duister en behoorlijk eng. Ik zou niet zeggen dat het een griezelige horrorfilm is, maar er zijn zeker momenten die je doen springen, zeker momenten die in het horrorgenre passen."

NieuwsFilm

meest populair