'Doctor Strange'-acteur was bijna de schurk in een andere Marvel-film

'Doctor Strange'-acteur was bijna de schurk in een andere Marvel-film

Benedict Cumberbatch als Malekith?

Voordat Benedict Cumberbatch toetrad tot het Marvel Cinematic Universe als Doctor Strange, waren er geruchten dat hij was benaderd voor verschillende andere superheldenrollen in zowel het MCU als DC Extended Universe.[/b]

De acteur heeft nu tegenover BBC Radio 1 bevestigd dat hem inderdaad een rol van een slechterik werd aangeboden in een eerdere film van Marvel Studios.

In gesprek met BBC Radio 1 over Doctor Strange in the Multiverse of Madness onthulde de Power of the Dog-acteur dat hij de rol van Dark Elf Malekith in Thor: The Dark World kreeg aangeboden kort nadat hij Khan speelde in Star Trek: Into Darkness.

Liever iets sappigers dan schurk Malekith
Ondanks dat hij zich "echt gevleid voelde dat hij werd uitgenodigd om naar het feest te komen," wilde Cumberbatch niet meteen een andere schurkenrol gaan spelen.

"Ik was brutaal genoeg om te zeggen: 'Ik wacht liever tot iets sappigers'," herinnert Cumberbatch zich. Uiteindelijk werd hij gevraagd voor de rol van Doctor Strange.

Na zijn debuut in Doctor Strange in 2016 was de acteur ook te zien in Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Spider-Man: No Way Home en het recent verschenenDoctor Strange in the Multiverse of Madness. Ook sprak Cumberbatch de stem in van Doctor Strange in de animatieserie What If...?.



NieuwsFilm

meest populair