Nieuwe Tom Cruise-film zou wel eens de beste opening ooit voor de Hollywood-ster kunnen beleven

Top Gun: Maverick scoort geweldig.

Jim Pedd 26 mei 2022 06:00 in Algemeen
Acteur Tom Cruise is al jaren enorm populair. Maar het zal je misschien verbazen dat hij in al die jaren dat hij actief is, nog nooit een film heeft gemaakt die met meer dan 65 miljoen dollar opende aan de Amerikaanse box office.

De film War of the Worlds uit 2005 was de grootste opening van Cruise ooit in een weekend aan de Amerikaanse box office, en die film strandde op 64,8 miljoen dollar. Zelfs Mission: Impossible - Fallout, zijn grootste film ooit met een box office van meer dan 787 miljoen dollar wereldwijd, opende met 61,2 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

Nog beter presteren
Het lijkt er inmiddels op dat het langverwachte Top Gun: Maverick het beter gaat doen. Die film is op weg naar een box office die alle records breekt voor Cruise.

The Hollywood Reporter meldt dat de film Top Gun: Maverick vermoedelijk uitkomt op een openingsweekend van 92 miljoen dollar. Sommigen denken zelfs dat de film wellicht boven de 100 miljoen dollar uitkomt, of zelfs boven de 125 miljoen dollar.

Daar is in elk geval alles voor in stelling gebracht, want Top Gun: Maverick opent in Noord-Amerika op 4.732 schermen en is enorm goed ontvangen door critici (met een score van 97 procent op Rotten Tomatoes).

In Top Gun: Maverick onderneemt een groep van de beste Amerikaanse piloten ooit een wel heel gevaarlijke missie.

NieuwsFilm