Wonderkoppel Mads Mikkelsen en Nikolaj Arcel werken aan nieuwe, brute film

Het duo, dat samen 'A Royal Affair' maakte in 2012, zijn druk aan het werk aan een nieuwe film, genaamd 'King's Land'.

Mitchell 26 mei 2022 10:14 in Algemeen
Na de historische dramafilm A Royal Affair samen te hebben gemaakt in 2012, zijn acteur Mads Mikkelsen en filmmaker Nikolaj Arcel klaar voor een nieuwe ronde. Hun volgende film zal wederom historisch van aard zijn, en verhalen over de beroemde Deense waaghals Ludvig Kahlen.

De film is gebaseerd op de Deense bestseller The Captain and Ann Barbara van Ida Jessen. Het scenario wordt echter geschreven door Anders Thomas, die eerder ook al het script van Mikkelsen's eerdere film Riders of Justice schreef.

King's Land zal zich afspelen tijdens de 18e eeuw in Denemarken. De Deense koning Frederik V kondigde toen aan dat het aan de bevolking vrijstond een deel van het ruige en onherbergzame Jutland in bezit te nemen zonder enige kosten. Precies wat Ludvig Kahlen vervolgens zal doen, met bloed, zweet en tranen...

Mikkelsen kijkt niet op tegen de titanenklus
Mikkelsen is meer dan enthousiast om met Arcel, een oude vriend van hem, opnieuw op pad te gaan in Denemarken om een film te schieten.

Mikkelsen: "Nikolaj Arcel en ik hadden een magnifieke klik tijdens A Royal Affair, en ik ben overenthousiast om opnieuw met hem te werken. Hij heeft een ongelooflijk sterke visie voor de film, en samen met Anders Thomas heeft hij een prachtig script geschreven."

Hij onthult al enkele details van de film: "De brutaliteit en tederheid van het verhaal roerde me toen ik het script voor het eerst las. Het is een belangrijk en fascinerend hoofdstuk in de geschiedenis van Denemarken, dat nu naar het grote doek gaat komen en nog steeds relevante onderwerpen meebrengt naar het heden."

De verwachting is dat de productie van de film zal aanvangen rond september 2022 in Denemarken, Duitsland en Tsjechi√ę.

NieuwsFilm