'District 9'-regisseur beoogd voor 'Gran Turismo'-film

'District 9'-regisseur beoogd voor 'Gran Turismo'-film

Van 'fookin' prawns' naar gelikte bolides...

Gisteren werd bevestigd dat Sony Pictures en PlayStation Productions werken aan verfilmingen van nog eens drie van hun games: een Netflix-serie gebaseerd op Horizon: Zero Dawn, een Amazon-serie gebaseerd op God of War én een Gran Turismo-project dat nog geen thuishaven heeft.

Er werd aangenomen dat Gran Turismo ook een serie zal worden, maar Deadline heeft weten te achterhalen dat het juist een film betreft.

Daarnaast zou het zo zijn dat regisseur Neill Blomkamp (District 9, Elysium) wordt beoogd om het project, dat in de vroegste fase van ontwikkeling is, te regisseren. Details over het verhaal worden nog geheimgehouden.

Een megasucces
De beroemde gamereeks werd in 1997 bedacht door Polyphony en Kazunori Yamauchi. Van de franchise zijn meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht. De games worden geloofd om hun realisme en de aandacht voor detail. Het zevende deel in de reeks werd afgelopen maart nog uitgebracht.

Sony Pictures en PlayStation Productions hadden eerder dit jaar hun eerste grote succes met de verfilming van Uncharted. Die film bracht wereldwijd ruim 400 miljoen dollar in het laatje.

Buiten alle genoemde games wordt er ook gewerkt aan een Ghosts of Tsushima-film (met Takashi Doscher als scenarist) en series gebaseerd op The Last of Us en Twisted Metal.

NieuwsFilm

meest populair