District 9 maker Neill Blomkamp geeft update over vervolg District 10

District 9 maker Neill Blomkamp geeft update over vervolg District 10

Na meer dan tien jaar wachten komt District 10 er dan bijna aan, het vervolg op District 9.

Al meer dan een decennium wachten fans op het vervolg van District 9 onder de toepasselijke naam 'District 10'. Neill Blomkamp heeft dan ook een update gegeven waaruit blijkt dat 'District 10' in aantocht is.

'District 9' is een hooggeprezen sci-fi film uit 2009 waarin je Wikus van de Merwe (Sharlto Copley) volgt tijdens zijn transformatie van mens tot alien. De film speelt zich af in Johannesburg, Zuid-Afrika waar een gigantische UFO verschijnt. Hoewel de buitenaardse wezens in de eerste instantie verwelkomd worden, veranderd dit wanneer men erachter komt dat de aliens meer kwaad dan goed willen doen.

De film had een wereldwijde box-office van $200 miljoen dollar en werd gemaakt met een budget van slechts $30 miljoen. Neill Blomkamp staat bekend om het maken van budget sci-fi films met een knap staaltje CGI en dat heeft hij met deze film laten zien.

Wanneer kunnen we een trailer verwachten?
In een interview met Dexerto geeft Blomkamp aan dat de film er bijna aankomt, wanneer dat dan precies is wilde hij niet niet zeggen. Het enige wat hij wilde zeggen was "Ik ben er nog steeds mee aan het werk.. Mijn antwoord is: Zeer binnenkort.

Twee weken na de release van 'District 9' liet Blomkamp weten dat als de film goed zou scoren dat hij een vervolg onder de naam 'District 10' uit wilde brengen. In de tussentijd had hij nog meerdere projecten lopen zoals Elysium en Chappie. Hoewel de films goed zijn ontvangen, scoorden ze lang niet zo hoog.

Als je niet kan wachten op 'District 10', kijk dan ook naar zijn Youtube shortfilm Rakka een spannende sci-fi thriller waar mogelijke links gevonden zijn naar hetzelfde universum.

NieuwsFilm

meest populair