Stephen King keert niet terug naar 'It'

Stephen King keert niet terug naar 'It'

Hij wacht voor nu op de serie Welcome to Derry.

Schrijver Stephen King is verantwoordelijk voor heel wat (horror)films en -series. Veel van de verhalen van King zijn namelijk verfilmd. De financieel succesvolste verfilming zijn de delen uit de tweeluik IT en IT: Chapter Two. King lijkt niet terug te keren voor meer avonturen met de losers en Pennywise.

"Nou, ik heb nu geen relatie met Pennywise," zei King tijdens The Losers Club Podcast van Bloody Disgusting, "omdat ik niet van plan ben terug te gaan naar IT... Het is in handen van andere mensen die er iets mee doen..."

"Andy en Barbara [Muschietti] gaan Welcome to Derry doen, ze hebben het er in ieder geval over. Ze hebben een soort van deal, denk ik, met HBO Max," voegde de schrijver toe.

Prequelserie Welcome to Derry
De schrijver kijkt uit naar de HBO Max-serie Welcome to Derry. "Het is een interessante weg. Ze hadden het over een prequel. Dat leek me een goed idee. Ik zou graag zien wat Pennywise 27 jaar voor de jaren '50 deed," aldus King.

"Of, ik denk dat het de jaren 80 zal worden, doordat ze de setting hebben bijgewerkt. Dus het zou, weet je, voor de Tweede Wereldoorlog zijn of zoiets. Het zal interessant zijn om te zien wat daarmee gedaan wordt," aldus de king of horror.

NieuwsFilm

meest populair