Zijn de filmjournalisten te streng voor 'Jurassic World Dominion'?

Zijn de filmjournalisten te streng voor 'Jurassic World Dominion'?

Publiek dol op derde Jurassic World.

Dat er zeker filmjournalisten zijn die hebben kunnen genieten van Jurassic World Dominion, bewijst onze eigen Arjan Welles. Hij gaf de film namelijk vier van de vijf sterren. Dit in tegenstelling tot veel van zijn collega's wereldwijd.

De Tomatometer van Rotten Tomatoes noteert namelijk een erg zwakke 30 procent, met een 4.90/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek is met 79 procent en een 4.1/5 een stuk positiever.

Ontvangst ook in bioscopen sterk
De Amerikaanse CinemaScore noteert ook prima met een A-. Die score kreeg Jurassic World: Fallen Kingdom in 2018 ook en Jurassic World uit 2015 kreeg een A.

In 2001 kreeg Jurassic Park III slechts een B- en daarvoor moest The Lost World: Jurassic Park (1997) het doen met een B. De eerste film Jurassic Park (1993) noteerde een A.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat de box office-score ook zeer sterk is met op dit moment $400 miljoen wereldwijd. Misschien nemen de nodige filmjournalisten de film iets te serieus of wie weet liggen de verwachtingen te hoog bij een film over dino's.



NieuwsFilm

meest populair