J.K. Rowling flink in de malen genomen door de 'Oekraïense president'

De schrijfster kan er niet om lachen.

FilmTotaal 25 juni 2022 09:56 in Celebrity
J.K. Rowling komt de afgelopen jaren niet altijd even positief in het nieuws. Nu wordt er weer flink gesproken over de wereldberoemde Harry Potter-schrijfster, al gaat het deze keer om een heel andere reden, namelijk een 'prank'.

Rowling had namelijk een Zoom-gesprek met niemand minder dan de Oekraïense president Volodimir Zelenski, maar het blijkt dat ze voor de gek is gehouden. Het ging namelijk om een grap en Rowling heeft Zelenski nooit aan de lijn gehad, maar wel het Russische komische duo, Vovan en Lexus.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat deze twee een beroemdheid in de maling nemen. Zij deden dit al eerder met Elton John en Billie Eilish maar ook Kamala Harris, George W. Bush en prins Harry.

Rowling had echter niet door dat het om een grap ging en antwoordde dus netjes op alle vragen. Zo werd haar gedurende het 12 minuten lange gesprek o.a. gevraag naar het litteken dat Harry Potter op zijn hoofd heeft, aangezien dit volgens 'de neppe Zelenski' veel op de letter Z lijkt, die door de Russische militairen op hun tanks wordt gezet en inmiddels een symbool van de oorlog is geworden.

Meer
Ook werd haar gevraagd naar de Russische raketten, waarop zogenaamd de tekst 'Avada Kedavra' op zou staan (in de Harry Potter-franchise 'The Killing Curse'). Ten slotte werd Rowling gevraagd of Dumbledore echt homoseksueel was, en of hij ook seks had met transgenders.

Deze laatste vraag werd natuurlijk toegevoegd in de hoop een reactie bij Rowling uit te lokken, nadat zij eerder in opspraak kwam na enkele opvallende uitspraken over de transgendergemeenschap.

Walgelijk
Toen Rowling er uiteindelijk achter kwam kon ze er de lol niet echt van inzien. Een woordvoerder van de schrijfster liet zich erover uit: "Dit is niet grappig, dit is smakeloos. J.K. Rowling was benaderd om te praten over haar goede doelen-werk in Oekraïne, waarmee ze kinderen en families ondersteunt die getroffen zijn door de conflicten in hun regio".

"Bovendien is de video die verspreid is via Vovan en Lexus flink gemonteerd, waardoor het gesprek geen goede weergave is van dat wat er daadwerkelijk besproken is."

NieuwsFilm