Deze nieuwe streamingfilms moet je (niet) zien volgens de recensenten van FilmTotaal

Zijn films als Cha Cha Real Smooth en Father of the Bride het kijken waard?

Sebastiaan Khouw 28 juni 2022 14:37 in Algemeen
Er zijn weer een heleboel nieuwe films geplaatst op streamingdiensten als Netflix, HBO Max, Apple TV+, Disney+ en Pathé Thuis. In dit recensieoverzicht bespreek ik kort de tien recentste streamingfilms die gerecenseerd zijn door de recensenten van FilmTotaal.

Want welke films zijn het kijken waard? En welke films - die nu op een streamingdienst te bekijken zijn - kun je beter overslaan?

Spiderhead
Spiderhead is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

Spiderhead is geregisseerd door Joseph Kosinski. De cast van de film bestaat uit onder andere Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett, Mark Paguio en Tess Haubrich.

Spiderhead speelt zich af in de nabije toekomst, waar gevangenen de kans krijgen om de duur van hun vonnis te verlagen. Het enige wat ze hiervoor hoeven te doen, is meedoen aan een experimenteel onderzoek, maar er zit natuurlijk een dikke, vette adder onder het gras.

Spiderhead bevat volgens recensent Jip Strijbos een sterk begin, maar helaas zwakt de film daarna snel af. Volgens Strijbos blijft de film "oppervlakkig en traag en kan zelfs Hemsworths beste gladjanus hier geen verandering in brengen."

De recensent concludeert dan ook dat Spiderhead op de "berg van sciencefictionfilms van Netflix hun interessante premisse verspillen" kan. Om deze reden bevestigt Strijbos ook dat het kijken van Spiderhead af te raden valt.
Cha Cha Real Smooth
Cha Cha Real Smooth is nu te bekijken op Apple TV+. Lees hier de volledige recensie.

Cha Cha Real Smooth is de nieuwste film van regisseur, scenarioschrijver en acteur Cooper Raiff. In Cha Cha Real Smooth speelt hij opnieuw de hoofdrol.

Recensent Jacoline Maes zegt ook terecht dat Raiff "weer van alle markten thuis" is.
De rest van de cast bestaat uit onder andere Dakota Johnson, Vanessa Burghardt, Evan Assante, en Leslie Mann.

Cha Cha Real Smooth volgt Andrew die door Joodse families als partystarter gevraagd wordt. Ondertussen raakt hij steeds meer betrokken bij de jonge moeder Domino en haar dochter Lola, die hij leerde kennen op een bat mitswa-feest.

Recensent Jacoline Maes zegt dat Cha Cha Real Smooth "heel persoonlijk en authentiek aanvoelt." Ondanks dat er enkele elementen gefinetuned konden worden, doet het volgens Maes "niets af aan de verder fijne kijkervaring."

Zo bevat de film "goede muziekkeuzes, warme belichting en personages die je zo tegen zou kunnen komen." Hierdoor is het "even slikken als de aftiteling in beeld komt."
Collision
Collision is nu te bekijken op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

Collision is geregisseerd door de Fransman Fabien Martorell. De cast van de film bestaat uit onder andere Langley Kirkwood, Tessa Jubber, Bonko Khoza, Mpho Sebeng en Zoey Sneedon.

Collision speelt zich twee dagen voor Vrijheidsdag in Zuid-Afrika af. De Apartheid is in Zuid-Afrika al jaren geleden aangepakt, maar het land blijft in de problemen - onder andere met welgestelde blanken die deze politieke ommekeer een historische vergissing vinden.

Recensent Didier Becu noemt Collision "een thriller die je gerust kan opzetten tijdens het strijken, want helaas is Collision wederom zo'n titel die je zonder enige twijfel binnen de kortste keren zal vergeten." Volgens Becu is dit te danken aan "belabberde acteerprestaties" en een "scenario dat bestaat uit een opeenstapeling van clichés en een veel te simpel plot."

Volgens de recensent is Collision "niet meer dan een matige film die door het grote aanbod op de streamingkanalen gedoemd is om zonder veel poeha onder een dikke laag stof weg te rotten."
Father of the Bride
Father of the Bride is nu te kijken op HBO Max. Lees hier de volledige recensie.

Father of the Bride is geregisseerd door Gary Azalraki. De cast van de film bestaat uit onder andere Andy García, Gloria Estefan, Adria Arjona, Diego Boneta, en Chloe Fineman.

Father of the Bride is de derde verfilming van het gelijknamige boek, maar bij deze nieuwste verfilming is het plot overboord gegooid. Volgens recensent Terence Shea blijkt dat "een verstandig besluit te zijn geweest."

De remake van Father of the Bride kiest voor een frisse insteek door het plot, de setting en de achtergrond van de personages aan te passen. Volgens Shea blijft Father of the Bride wel wat het is: "een luchtige romantische komedie over een bruiloft."

Volgens de recensent ligt de charme van de film in "de feelgoodfactor en de grappen die op zijn minst een glimlach teweegbrengen." Daarnaast zegt Shea dat de locatie van Miami ook gewaardeerd kan worden.
Complete
Complete is nu te zien op Pathé Thuis. Lees hier de volledige recensie.

Complete is geregisseerd door Robert Schinkel. De cast van de film bestaat uit onder andere Michael Epp, Sanne Langelaar, Mike Libanon, Rochelle Deekman en Loek Peters.

Volgens recensent Didier Becu behoort Complete "thuis in het rijtje van vernuftige horror." Complete is wel een tikkeltje meer arthouse en wat meer afstandelijk dan een typische Hollywood-film.

Becu concludeert dat dit film "niet minder intrigerend" maakt. De recensent vergelijkt deze film van Robert Schinkel met het werk van David Lynch, want bij beide werken zweven de kijkers "tussen de fantasie en realiteit en weet je nooit welke van de twee het is."

Becu noemt de film "een mindfuck of zo je wilt een gestoorde fantasie waarin littekens een centrale rol spelen." Daarnaast benoemt de recensent dat de film "vol symboliek zit waarop zielenknijpers hun tanden stuk kunnen bijten."
Sing, Dance, Act: Kabuki featuring Toma Ikuta
Sing, Dance, Act: Kabuki featuring Toma Ikuta is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

Sing, Dance, Act: Kabuki featuring Toma Ikuta is geregisseerd door Tadashi Aizawa. De cast van de film bestaat uit onder andere Toma Ikuta en Matsuya Onoe.

In de Netflix-documentaire Sing, Dance, Act: Kabuki featuring Toma Ikuta daagt de Japanse acteur Toma Ikuta zichzelf uit om in extreem korte tijd de kneepjes van het vak Kabuki te leren. Kabuki is een eeuwenoude Japanse theatervorm, die gekarakteriseerd wordt door gestileerde bewegingen, extravagante kostuums en zware make-up op een wit geschminkte basis.

De kunstvorm is gebaseerd op een lange lijst aan tradities. Het duurt daarom (normaal) ook jaren voor de gemiddelde kabuki-acteur het onder de knie heeft.

Toch is de kunstvorm niet overal bekend, waardoor het mooi is om te zien dat Netflix een documentaire hierover heeft gemaakt. Recensent Ruby Dijk concludeert dan ook dat Sing, Dance, Act: Kabuki featuring Toma Ikuta "deze eeuwenoude kunstvorm naar een groter publiek" brengt, waardoor de kunstvorm "als nieuw aanvoelt."
My Fake Boyfriend
My Fake Boyfriend is nu te zien op Amazon Prime Video. Lees hier de volledige recensie.

My Fake Boyfriend is geregisseerd door Rose Troche. De cast van de bestaat uit Keiynan Lonsdale, Dylan Sprouse, Samer Salem, Marcus Rosner, en Sarah Hyland.

Het verhaal van My Fake Boyfriend gaat over Andrew, die in een giftige relatie zit met spierbundel Nico. Andrew weet dat Nico vreemdgaat en hem niet respecteert.

Andrew heeft het vaker uitgemaakt, maar toch komt Nico iedere keer met hangende pootjes bij hem terug. Dit verandert wanneer Andrew, met behulp van zijn beste vriend Jake, de sociale identiteit van een nepvriend (oftewel fake boyfriend) maakt.

Recensent Zadok Samson benoemt dat het plot niet slecht bedacht is. Zo past het volgens hem perfect bij films van dit genre en sluit het ook uitstekend aan bij de wereld van nu.

Toch faalt de film in zijn visuele uitwerking. Samson concludeert dan ook: "Alles aan deze film, van de decors tot de belichting, ziet er goedkoop uit."

De recensent noemt de film geen prijswinnaar, behalve als je de Razzie Awards meetelt. Toch noemt Samson dat fans van Lonsdale en Hyland wel kunnen genieten van deze film.
Love & Gelato
Love & Gelato is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

Love & Gelato is geregisseerd door Brandon Camp. De cast van de film bestaat uit onder andere Susanna Skaggs, Tobia De Angelis, Saul Nanni, Valentina Lodovini, en Owen McDonnell.

Het verhaal van Love & Gelato volgt de jonge Lina, die op verzoek van haar pas overleden moeder, alleen op reis gaat naar Italië. Ze onderneemt de reis om in de voetsporen van haar moeder te treden om haar herinnering in leven te houden en zichzelf te vinden.

Love & Gelato zit volgens recensent Ruby Dijk "vol met tienerfilmclichés: een driehouksverhouding, een inspirerende speech van een ouderfiguur en de uiteindelijke conclusie dat je ook voor jezelf kan kiezen." Daarnaast noemt Dijk dat er "van echte karakterontwikkeling" geen sprake is.

Love & Gelato is volgens Dijk daarnaast "niets wat we niet eerder gezien hebben." Zo zijn volgens de recensent de belangrijkste plotpunten "in de eerste tien minuten van de film te achterhalen."
The Man from Toronto
The Man from Toronto is nu te zien op Netflix. Lees hier de volledige recensie.

The Man from Toronto is geregisseerd door Patrick Hughes. De cast van de film bestaat uit Kevin Hart, Woody Harrelson, Kaley Cuoco, Ellen Barkin, Jasmine Mathews, en Lela Loren.

Volgens recensent Didier Becu is The Man from Toronto "een film die van alles wil zijn, maar uiteindelijk niks is geworden." Zo merkt Becu op dat de film "een typisch scenario" bevat.

Echter, volgens de recensent is het "vooral Kevin Hart die flink op de zenuwen werkt als ronduit irritante kletsmajoor waar je na amper tien minuten schoon genoeg van hebt." Becu noemt ook de "onkunde" van regisseur Patrick Hughes.

Zo zien de CGI-effecten er niet uit en verliezen de actiescènes alle impact doordat Hughes ze versneld opneemt. Becu concludeert daarbij het volgende: "In de regel is er niets tegen hersenloos entertainment, maar als het zo afstompend verpakt wordt zoals in The Man from Toronto wordt het wel een heel vermoeiende rit."
Rise
Rise is nu te zien op Disney+. Lees hier de volledige recensie.

Rise is geregisseerd door Akin Omotoso. De cast van de film bestaat onder andere uit Dayo Okeniyi, Yetide Badaki, Uche Agada, Ral Agada, Elijah Sholanke, en Jaden Osimuwa.

Het verhaal gaat over de familie Antetokounmpo, waarvan de drie broers Giannis, Thanasis en Kostas alle drie in de NBA speelden. Daarnaast gaat de film over de worstelingen van een immigrantenfamilie die altijd onder heeft moeten duiken voor de autoriteiten in een vreemd land.

Volgens recensent Mitchell van Vuren laat Disney uiteindelijk iets te veel zijn stempel achter op de film. Zo merkt hij op dat ondanks de solide plot en hoge productiekwaliteit het drama het vaak lijkt te overwinnen van de sport.

Volgens Van Vuren vervalt basketbal binnen de film meer "tot een middel om de American Dream na te jagen en aan het einde snel te migreren naar de Verenigde Staten." De recensent noemt Rise dan ook meer een overdadig feelgoodverhaal, dat in de kleurrijke selectie van Disney+ past, dan dat het een realistische biopic is.
NieuwsFilm