Biopic toont het bizarre leven van de scifi-legende, die 'Bladerunner' bedacht

Biopic toont het bizarre leven van de scifi-legende, die 'Bladerunner' bedacht

Zijn eigen leven was al bijna even wereldvreemd als zijn verhalen.

Philip K. Dick, één van de bekendste en beste scifi-schrijvers uit onze geschiedenis, gaat eindelijk zijn eigen biopic krijgen. Zijn werk inspireerde onder andere Blade Runner en Total Recall. Om zulke imposante en wereldvreemde verhalen te kunnen maken, moet je wel een apart leven hebben gehad. Nu krijgt de biopic de kans dit leven met al haar absurde wendingen te laten zien.

De biopic, met de werktitel Only Apparently Real, is nu in pre-productie en zal worden geproduceerd door Jon Shestack, die ook verantwoordelijk was voor Air Force One. Michael Richter zal verantwoordelijk zijn voor het schrijfwerk.

De film zal zich richten op het bizarre leven Philip K. Dick, en met name op een specifiek onderdeel ervan. Op een zeker moment vond er namelijk een inbraak plaats, waarbij Dicks manuscripten allemaal gestolen werden, of toch juist niet?

Het vreemde leven van Philip K. Dick
Deze vreemde ambiguïteit in het leven van de auteur tekent ook net zo goed zijn verhalen. Hij schreef 44 boeken en meer dan honderd korte verhalen voordat hij overleed in 1982 op 53-jarige leeftijd. Zijn leven lang werd hij geplaagd door paranoïde, wat ook leidde tot het vreemde incident rondom de inbraak.

Begin jaren zeventig was Dick ervan overtuigd dat de Amerikaanse overheid ingebroken had in zijn huis en zijn kluis had 'leeggeroofd'. Gedurende deze periode had Dick zijn vierde scheiding achter de rug, had hij een drugsverslaving en ook een flinke writer's block. Op deze periode zal de biopic specifiek gaan inzoomen.

Ondanks zijn turbulente privéleven heeft Dick veel betekend voor de mensheid via zijn invloedrijke scifi-verhalen. Voor het boek 'The Man in the High Castle' ontving hij de Hugo Award voor Beste Boek (binnen sciencefiction). Uiteindelijk zou zijn werk veel Hollywood-films geïnspireerd hebben, zoals Blade Runner en Total Recall, maar ook Minority Report en A Scanner Darkly.

Het leven van Dick was bizar, en het belooft een interessante biopic op te leveren met hopelijk voldoende knipogen naar zijn verfilmde werken.

NieuwsFilm

meest populair