'The Dark Knight Rises': de wisselend ontvangen afsluiter van een gave trilogie [Blu-ray]

Deel drie was het minste van de trilogie.


Afgelopen weken keken we weer even kort naar de films Batman en Batman Returns, Batman Begins en The Dark Knight aangezien deze films gave 4K-verzamelboxen hebben gekregen. Nu is het tijd voor The Dark Knight Rises uit 2012.

Nadat The Dark Knight in 2008 vriend en vijand verraste, waren de verwachtingen voor Rises erg hoog. Ook zeker door de komst van Tom Hardy als de schurk Bane. Toch was de film niet helemaal wat de fans ervan hadden verwacht, al blijft het prima Batman-vermaak.


In The Dark Knight Rises van opnieuw Christopher Nolan keren weer heel wat bekende gezichten terug. Naast Hardy waren er ook nieuwe rollen voor Anne Hathaway als Selina Kyle / Catwoman, Marion Cotillard als Miranda Tate / Talia al Ghul en Joseph Gordon-Levitt als John Blake.

Afronding van een mooie trilogie
Rises werd net als The Dark Knight een financieel succes. Met een budget van $250 - 300 miljoen werd er wereldwijd een kleine $1,1 miljard opgehaald.

"The Dark Knight Rises is een ambitieuze, doordachte en krachtige actiefilm die de franchise van Christopher Nolan op spectaculaire wijze afsluit," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes waar de film op 87% staat op de Tomatometer.


4K / Blu-ray uitgave: The Dark Knight - Ultimate Collectors Edition
Deze mooie uitgaven zijn duidelijk voor de die-hard fans van de filmreeks. Het geheel heeft een compleet nieuwe vormgeving en naast de 4K en Blu-ray discs zit in de stevige hoes ook een doosjes met een fotoboekje met 16 pagina's, verschillende lobby cards, andere art-cards, posters en wat andere zaken die leuk zijn om te bekijken.

Ook tref je vele extra's op de schijven aan. Het lijkt er niet op dat er ook nieuwe extra's op de schijven zijn gedrukt, dus daarvoor hoef je deze uitgaven niet in huis te halen.

Bekijk de afbeelding
The Dark Knight Rises is de afsluiter van de trilogie, al werd er lang gedacht dat het personage John Blake van Joseph Gordon-Levitt terug zou keren als Robin. Fans dachten dat dit zou gebeuren in Man of Steel uit 2013, maar dat bleek de start voor een volgende reïncarnatie van Batman door Ben Affleck in Batman v Superman: Dawn of Justice.

NieuwsFilm

meest populair