Carrièremissers: Clint Eastwood én Harrison Ford als 'John Wick'

Jazeker, een bejaarde versie was de bedoeling...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde overwegingen voor acteurs/actrices die achteraf gezien nieuwsgierig maken. Vandaag is het (weer) de beurt aan zowel legende Clint Eastwood (92) als veteraan Harrison Ford (80).

Probeer je de twee acteurs eens voor te stellen in de rol van de schietende en bottenbrekende huurmoordenaar John Wick, want dat was precies wat franchiseproducent Basil Iwanyk oorspronkelijk in gedachten had.

Via 'Entertainment Weekly' wordt nieuwe informatie over de originele film onthuld in het nieuwe boek They Shouldn't Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Oral History of John Wick, Gun Fu and the New Age of Action door Edward Gross en Mark A. Altman.

Volgens het boek had scenarioschrijver Derek Kolstad het titulaire personage oorspronkelijk geschreven om 75 jaar oud te zijn die jaren na zijn pensionering weer in het spel werd getrokken. Een beetje vergelijkbaar met de serie The Old Man met Jeff Bridges in de hoofdrol.

Keanu Reeves
Uiteindelijk vonden er zeer vruchtbare gesprekken plaats met Keanu Reeves (die het script inmiddels ook met grote interesse had gelezen) en werd er besloten om Wick iets jonger te maken. En we weten nu allemaal dat dit gigantische vruchten heeft afgeworpen.

De actiereeks is ongelooflijk succesvol, geliefd bij de fans met een vierde film momenteel onderweg en zelfs een vijfde deel in de planning. Zolang was het met Ford en (zeker) Eastwood waarschijnlijk niet doorgegaan, maar bijzonder zou het ongetwijfeld zijn geweest!

NieuwsFilm

meest populair