Deze acteur was behoorlijk pissig op J.J. Abrams na vertrek bij 'Star Trek'

De overstap van Abrams naar het 'Star Wars'-universum kreeg een nare bijsmaak.

Simon Pegg speelt al sinds de aanstelling van J.J. Abrams als regisseur en producent van Star Trek in 2009 de rol van Scotty. Abrams moest na zijn werk aan de vervolgfilm Star Trek Into Darkness een stapje terug doen voor Star Trek Beyond, waar hij alleen nog maar als producent fungeerde. Hij werd regisseur van de nieuwe Star Wars van Disney en dit vond Pegg op eerste gezicht niet heel prettig.

"Ik kreeg een e-mail dat J.J. Star Wars zou gaan doen. Ik voelde mij een beetje jaloers. Ik dacht van 'Oh papa verlaat ons voor de andere kids.' Hij deed eerste Star Trek en nu smeert hij hem naar Star Wars, dat is leuk", zegt Pegg op een cynische toon.

Goed gemaakt
Deze wrok was echter van korte duur. Hij geeft aan: "Maar daarna hadden we een etentje samen en vroeg J.J. of ik een blobvis in Star Wars wilde spelen. 'Zeker' antwoordde ik hem." Abrams hield zich aan zijn woord en liet Pegg de stem van de alien Unkar Plutt inspreken.

Hierdoor was Pegg net als zijn 'papa' ook in de twee rivaliserende franchises actief. Het is niet bekend of we zijn Star Wars-personage snel weer zullen zien, maar in Star Trek kun je hem binnenkort wel weer tegenkomen.

Nieuwe Star Trek
In deze nieuwe Star Trek is Abrams weer de producent en keer Pegg weer terug als Scotty. Deze film wordt eind 2023 in de bioscopen verwacht.

NieuwsFilm

meest populair