'Body shaming' van jonge actrices op de filmset van 'Coyote Ugly'

Waren de jonge en bloedmooie dames echt te dik in 'Coyote Ugly'?

Vera 5 augustus 2022 12:36 in Celebrity
Melanie Lynskey, de nu 45-jarige ster uit Nieuw Zeeland, zet geweldige personages neer in films als Don't look up. Toch heeft zij in haar acteercarrière te maken met flink wat 'body shaming' - nu nog. En dat was heftig bij de opnamen van Coyote Ugly, een film over jonge, sexy meisjes in een bar.

Melanie Lynskey vertelt hier aan Buzzfeed:
"Mijn uiterlijk werd steeds bekritiseerd. De feedback was steeds: Je bent niet mooi. Je bent niet mooi."

Nare mensen
De toen spraakmakende Coyote Ugly was omgeven met nare mensen op de set. Melanie Lynskey was toen net in de twintig en slank. Toch moest zij zich uithongeren om zo dun mogelijk te zijn voor de opnamen. Ook haar vrouwelijke collega's moesten op een streng dieet.

"Het was belachelijk. Ik was mijzelf al aan het uithongeren voor het lichaam dat ik toen had. Ik was al heel slank. En toch was het niet goed genoeg."

Pittige feedback
De knappe actrice vertelt, dat zij voor haar kostuums gedwongen werd strakke onderkleding aan te moeten doen. En dat mensen erg teleurgesteld waren als zij haar zagen.

"De kostuumontwerper zei, dat niemand verteld had dat er meisjes zouden zijn zoals ik. Er was steeds pittige feedback over mijn uiterlijk. Mensen bij de make-up vertelden dat ze mij zouden helpen door mij wat meer kaaklijn te geven en dat soort dingen."

Uiterlijk vertoon
Melanie Lynskey voegt er aan toe dat zij net in de twintig was toen zij die kritiek over zich heen kreeg. Op die leeftijd is het moeilijk kritiek te incasseren over je uiterlijk. Alles draait nog om mooi gevonden te worden. Ook nu wordt haar soms verteld om af te vallen voor een rol.

"Bij een bepaald karakter hoort mijn lijf erbij. Het draait om comfortabel in je vel zitten en sensueel overkomen. Dat vrouwen zien, dat het prima is om mijn postuur in beeld te zien. Zonder dat iemand meteen roept, dat dat personage dik is."

NieuwsFilm