Wordt 'The Flash' wel of niet geschrapt? We hebben eindelijk een officieel antwoord

Warner Bros. Discovery-ceo David Zaslav heeft tevens zijn mening over de kwaliteit van het superheldenavontuur gedeeld.

Jeffrey Kouters 5 augustus 2022 15:46 in Algemeen
Warner Bros. Discovery is nog steeds van plan om The Flash in de bioscopen uit te brengen - ondanks het vermeende wangedrag van hoofdrolspeler Ezra Miller. Dat bevestigde David Zaslav, de ceo van het mediabedrijf, donderdag tijdens zijn presentatie van de kwartaalcijfers.

Zaslav heeft alle vertrouwen in The Flash. De grote baas heeft de superheldenfilm al gezien en was zeer onder de indruk van het werk van regisseur Andy Muschietti, de man achter onder meer de horrorkaskraker It (2017).

"We zijn erg enthousiast over hetgeen we gezien hebben en denken de film zelfs nóg beter te kunnen maken", zei hij onder meer.

Risico
Toch lijkt er een financieel risico te hangen aan het uitbrengen van The Flash. De aantijgingen tegen hoofdrolspeler Miller zijn immers zeer serieus van aard.

Zo wordt hij onder meer beschuldigd van mishandeling, het vernielen van een woning en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag.

Het is dan ook de vraag of deze invloed gaan hebben op de kaartverkoop voor de film.

Cancelen te duur
Er hangt een enorm prijskaartje aan The Flash. Deze zou een productiebudget van ruim 200 miljoen dollar hebben.

Het volledig schrappen van de prent zou gegarandeerd leiden tot dikke rode cijfers, dus wellicht hoopt Zaslav met een bioscooprelease in ieder geval iets terug te verdienen.

The Flash moet in de zomer van volgend jaar de bioscoopzalen binnenrennen.

NieuwsFilm