Zo kwam Taika Waititi aan de stem van Korg in 'Thor: Ragnorak'

Zo kwam Taika Waititi aan de stem van Korg in 'Thor: Ragnorak'

De regisseur ging terug naar zijn eigen verleden om tot inspiratie voor ieders favoriete steenmonster te komen.

Met Thor: Ragnorak zorgde Taika Waititi er eindelijk voor dat Thor bij het grote publiek echt geliefd werd. Dat zou niet gekund hebben zonder de geweldige andere personages in de film, en dan met name Korg, ingesproken door Waititi zelf.

Op eerste gezicht lijkt Korg gewoon een simpel personage voor de grappige momenten. Er kwam echter heel wat bij kijken voordat Korg het personage werd waar wij allemaal van houden. In een interview met GQ vertelde de regisseur er meer over.

Eigen jeugd
Het verhaal van hoe Waititi aan de stem van Korg is gekomen is uiterst vermakelijk. 'Ik moest denken aan de uitsmijters bij clubs in Nieuw-Zeeland. Ze waren altijd gigantische mensen, maar tegelijkertijd wel heel mooi, nederig en beleefd.'

'Waarom zouden ze überhaupt agressief moeten zijn. Hun postuur alleen al is genoeg om je tegen te houden. Waarom zou je niet aardig zijn als je zo groot was, snap je? Ik ben opgegroeid met dit soort mensen en vond het altijd heel fijn om bij hen te zijn.'

Twijfelgeval
Waititi wist echter niet zeker of de kijkers ook het 'over-the-top' accent zouden kunnen waarderen. Hij dacht zelfs dat Marvel misschien een andere stem voor het personage zou uitkiezen. Korg met een Amerikaans accent misschien? Dat valt nu bijna niet meer voor te stellen. Gelukkig is het steenmonster zoals hij oorspronkelijk bedoeld was ook te zien in Thor: Love and Thunder.

NieuwsFilm

meest populair