Warner Bros. heeft slecht nieuws voor HBO Max-leden

Elvis zal niet na 45 dagen online komen.

Bram de Groot 8 augustus 2022 22:30 in Algemeen
De afgelopen periode bracht Warner Bros. zijn bioscoopfilms al na zo'n 45 dagen uit op de streamer HBO Max. Onder meer de films The Batman en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore waren daardoor snel online te vinden. Dit gaat veranderen.

Door de gangen van de grote filmstudio en de streamer waait een nieuwe wind sinds de merge tussen Warner Bros. en Discovery. David Zaslav, de CEO van Warner Bros. Discovery, komt nu met het bericht dat de grote bioscoopfilms een andere route naar HBO Max gaan afleggen.

Bioscoopfilms zoals Elvis pas later op HBO Max
Warner Bros. gaat de films na de bioscoopgang van 45 dagen eerst te huur en te koop aanbieden via PVOD-kanalen (Premium Video on Demand). De eerste film die deze weg gaat afleggen is de biopic Elvis.

Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren voordat de films dan wel op HBO Max komen te staan. De kans is groot dat er de HBO Max-leden nog eens 45 dagen moeten wachten.

Op deze manier krijgen filmfans dus de kans om de film toch thuis te gaan, of in de bioscoop. De verwachting is dat hiermee films langer succesvol zijn op het witte doek.

HBO Max-leden vinden het nieuws waarschijnlijk minder fijn om te horen.

NieuwsFilm