Goede week op Prime Video met een paar topfilms

Negen nieuwe toevoegingen tellen we.

Jim Pedd 14 augustus 2022 22:30 in Featured
Elke week zetten we de nieuwe films op Prime Video voor je op een rij. Deze week zijn het er negen. En daar zitten een paar opvallend sterke films tussen, waarvan Moonlight en Hacksaw Ridge vermoedelijk de besten zijn.

Moonlight (2016)
Regie: Barry Jenkins | Cast: Mahershalalhashbaz Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Alex R. Hibbert
Driedelig narratief dat draait om de kindertijd, pubertijd en de volwassentijd van een Afro-Amerikaanse man die overleeft in Miami's drugsverslaafde binnenstad.

Met Mes (2022)
Regie: Sam de Jong | Cast: Hadewych Minis, Gijs Naber, Roeland Fernhout, Niels Verkooyen
Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo'n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel 'met mes' poets je immers niet gauw weg.

Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Richard Pyros, Jacob Warner, Milo Gibson
Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Clean (2021)
Regie: Paul Solet | Cast: Adrien Brody, Glenn Fleshler, Richie Merritt, Chandler DuPont
De vuilnisman Clean wordt door zijn verleden gekweld. Hij wil nu een rustig leven leiden en verlossing vinden. Wanneer hij op een dag het goede wil doen, komt hij in het vizier van een lokale crimineel terecht. Om niet dood te eindigen wordt Clean gedwongen om opnieuw geweld te gebruiken - een aspect uit zijn oude leven dat hij achter zich wilde laten.

Bumperkleef (2019)
Regie: Lodewijk Crijns | Cast: Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Roosmarijn van der Hoek, Liz Vergeer
Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man, is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Te laat van huis vertrokken en redelijk gestrest begint Hans op de snelweg te bumperkleven achter een wit bestelbusje. Hierdoor ontstaat een verkeersruzie die al snel volledig escaleert in een bloedstollende achtervolging. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg...

Prince of Muck (2021)
Regie: Cindy Jansen |
Nabij de westkust van Schotland ligt het heuvelachtige en pittoreske eiland Muck, dat al ruim een eeuw in handen is van de familie MacEwen. Als Laird of the Isle of Muck was het decennialang de levensmissie van Lawrence MacEwen om de kwetsbare samenleving op het eiland te beschermen. Maar de inmiddels tachtigjarige Lawrence is met pensioen en heeft zijn taken recent moeten overdragen aan zijn zoon, dit blijkt niet al te makkelijk... Prince of Muck is een filmische documentaire van de Nederlandse filmmaker Cindy Jansen, over een man die moeite heeft om te accepteren dat hij niet langer controle heeft over zijn leven, zijn zoon en het eiland waar hij zo van houdt.

Escape from Mogadishu (2021)
Regie: Seung-wan Ryoo | Cast: Yun-seok Kim, In-seong Jo, Jun-ho Heo, Kyo-hwan Koo
Het is 1991. Mogadishu, de hoofdstad en meest bevolkte stad van Somalië wordt verscheurd door een burgeroorlog. Het personeel en de gezinnen van de Zuid-Koreaanse ambassade, geïsoleerd en zonder enige communicatie, moeten het hoofd bieden aan een hagel van kogels en granaten. Op een nacht klopt personeel van de Noord-Koreaanse ambassade op de deur en vraagt om hulp. De mensen van beide ambassades hebben één doel, ontsnappen uit Mogadishu.

Double Threat (2022)
Regie: Shane Stanley | Cast: Matthew Lawrence, Dawn Olivieri, Danielle Chuchran, Logan White
Nadat ze geld van de maffia heeft afgesnoept, slaat een mooie jonge vrouw op de vlucht met een vriendelijke vreemdeling. Deze laatste is op pelgrimstocht door het land om de as van zijn broer te verstrooien. In het heetst van de strijd komt de gespleten persoonlijkheid van de jongedame goed van pas, want de meedogenloze, dynamische kant van haar is niet te stoppen.

The Divine Fury (2019)
Regie: Joo-hwan Kim | Cast: Seo-joon Park, Sung-kee Ahn, Woo Do-Hwan, Eun-hyung Jo
Nadat hij zijn vader op jonge leeftijd heeft verloren, neemt Yong-hu afscheid van zijn christelijke geloof en kiest ervoor om alleen in zichzelf te geloven. Nu hij wat ouder is, is hij kampioen in vechten en lijkt alles te hebben wat hij begeert. Maar dan verschijnen er plots wonden in zijn handpalmen. Hij zoekt hulp bij de lokale priester Ahn.

NieuwsFilm