Deze thriller en actiefilm knallen de Netflix Top 10 binnen

De Spaanse film Código: Emperador en de actie/horrorfilm Day Shift.

Bram de Groot 14 augustus 2022 22:30 in Algemeen
De Netflix Top 10 is weer twee nieuwe Netflix Originals rijker. De lijst met best bekeken films op de streamer is namelijk aangevuld met de Spaanse thriller Código: Emperador en de Amerikaanse actie/horrorfilm Day Shift.

De thriller Código: Emperador van Jorge Coira en met onder meer Luis Tosar, Alexandra Masangkay en Georgina Amorós komt binnen op de zesde plaats en staat na nog slechts 385 stemmen op een 5,9 op de IMDb. FT-recensent Didier Becu gaf de film 3,5 ster.

In Código: Emperador is de agent Juan werkzaam voor de veiligheidsdiensten, maar brengt ook verslag uit aan een organisatie die zich met illegale activiteiten inlaat. Officieel bestaat zijn missie eruit terreuraanslagen te voorkomen, al wordt Juan gedwongen grenzen te overschrijden en misdaden, begaan door mensen in machtsposities, te verdoezelen.


Day Shit op #2 in Netflix Top 10
Een aantal plekken boven Código: Emperador staat Day Shift. De film van regisseur J.J. Perry en met Jamie Foxx, Scott Adkins, Snoop Dogg, Dave Franco en Peter Stormare komt binnen op de tweede plaats. De actie/horrorfilm staat op een 6,2 op de IMDb en FT-rencensent Zadok Samson gaf de film 3,5 ster.

In Day Shift wil een hardwerkende man dat zijn scherpzinnige achtjarige dochtertje niets tekortkomt. Zijn alledaagse werk bestaat eruit zwembaden in San Fernando Valley schoon te maken. Dit is echter een dekmantel voor het echte werk dat hij uitvoert: op vampiers jagen.NieuwsFilm