Dezelfde inzet en toch extreem ongelijke betaling bij 'Jurassic World'

Bryce Dallas Howard en Chris Pratt hadden een gezamenlijke hoofdrol, maar verdienden anders

Vera 16 augustus 2022 18:40 in Celebrity
Bryce Dallas Howard vertelt dat zij erg blij is, dat haar collega Chris Pratt zich hard maakt voor een gelijke betaling. Steeds vaker vertellen actrices dat Hollywood mannelijke sterren beter betaalt dan vrouwelijke. Dat kan miljoenen USD schelen voor hetzelfde werk en dezelfde inzet.

Zo vertelden de cijfers van Insider, dat de 41-jarige Bryce Dallas Howard USD 8 miljoen ontving voor Jurassic World Fallen Kingdom en de 43-jarige Chris Pratt USD 10 miljoen. Terwijl beiden gecast werden voor een gezamenlijke hoofdrol in dit eerste deel.

Op deze gegevens zegt Bryce Dallas Howard nu:

"Die cijfers waren zo interessant, omdat ik in het echt minder betaald werd dan die rapporten zeiden. Zoveel minder."

"Toen ik onderhandelde over Jurassic was het 2014. De wereld was toen anders. Ik zat in een flink nadelige positie. Helaas moest ik ook meteen voor drie delen tekenen, dus kon er niets meer gewijzigd worden."

"Wat ik wil zeggen is, dat Chris en ik hierover gepraat hebben. Zodra wij iets moesten doen dat niet in het contract stond, zorgden wij ervoor dat de bedragen werden opgeschoven naar hoger. Daarvan zei Chris steeds dat wij ons er niet druk over hoefden te maken. Hij zorgde ervoor, dat wij gelijk betaald worden."

"Ik hou van hem, omdat hij die positie innam. Hij heeft ervoor gezorgd, dat ik voor die extra's zoveel meer ben betaald dan voor de hele film bij elkaar."

Zeker als het miljoenen USD scheelt, is het wel zo fijn als een collega er iets van zegt. Het hele artikel bij ET Canada staat hier. Het Instagram-bericht staat hieronder.NieuwsFilm