Emma Thompson over de intimiteitscoach bij een seksscène

'Ik weet niet wie die Sean Bean is, maar misschien had hij wel een intimiteitscoach thuis in zijn privé-situatie'

Vera 18 augustus 2022 13:23 in Celebrity
Na alle nare ervaringen wordt binnen de filmindustrie steeds meer gepraat over de inzet van intimiteitscoaches op de filmsets. Nadat acteur Sean Bean (63) uit Game of Thrones - die serie zit vol seks en intimiteit en geweld - dat plan afknalde met 'het kan de spontaniteit verpesten', laaide opnieuw een discussie op over het filmen van seks.

Emma Thompson (63) filmde laatst Good luck to you, Leo Grande. De film draait om seks en sekswerk. Zij vertelde al eerder, dat het bij intieme scènes draait om de goede atmosfeer op de set. Zij kent Sean Bean en de huidige discussie rond intimiteit niet, maar desgevraagd vertelt zij bij een interview:

"Een intimiteit coach is ongelooflijk belangrijk. Ik weet niet of je iemand hebt gesproken die zo'n coach afleidend vond op de set. Maar veel mensen ervaren het als geruststellend. Als veilig. En als 'ik kan mijn werk doen'."

"Bij een intieme scène kun je niet spontaan zijn. Het werk kan niet vloeien. Je zit niet alleen in alle privacy in een hotelkamer met iemand. In de praktijk word je door een stel mannen op de filmset opgejaagd. Het is geen comfortabele situatie. Ik weet niet wie die Sean Bean is, maar misschien had hij wel een intimiteitscoach thuis in zijn privé-situatie."

Het feit is, dat steeds meer actrices meedoen aan de discussie rond een veilige sfeer rond het filmen van een intieme filmscène. Het artikel van CinemaBlend staat hier. Een interview met Emma Thompson bij Today op YouTube staat hieronder.NieuwsFilm