Doodenge horrorserie 'Insidious' start opnames voor sinister vervolg

De gevreesde horrorserie gaat een vijfde deel krijgen, waar nu de eerste informatie langzaam over naar buiten sijpelt.

Mitchell 19 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Opnieuw zal Patrick Wilson zijn hoofdrol weer op gaan pakken uit Insidious en Insidious: Chapter 2 voor een vijfde deel, maar ditmaal zal hij tevens zijn regiedebuut maken! Al eerder werd bekendgemaakt dat de opnames deze maand waren gestart, en nu heeft producent Jason Blum de start van de productie afgetrapt met een foto van Wilson en hemzelf.

Wilson regisseert Insidious 5 naar een scenario van Scott Teems, de co-schrijver van Halloween Kills. De film zal gebaseerd zijn op een idee van Leigh Whannell, die de originele franchise creëerde in samenwerking met James Wan.

Waar zal de film over gaan?
Het verhaal zal gaan over de familie uit de eerste twee films, genaamd de Lamberts, die weer het ongeluk over zichzelf afroept. Tien jaar na het einde van het tweede deel, vertrekt Josh Lambert naar het oosten om zijn zoon Dalton af te zetten bij een idyllische universiteit. Dalton's droom wordt echter een nachtmerrie wanneer de onderdrukte demonen uit zijn verleden plotseling terugkeren om hen allebei te achtervolgen.

Toen Insidious 5 voor het eerst werd aangekondigd, zei Wilson: "Ik ben vereerd en verheugd om aan het roer te staan van de volgende 'Insidious'-aflevering, die een geweldige kans zal bieden om alles uit te kunnen pakken wat de Lamberts tien jaar geleden hebben meegemaakt en om te gaan met de consequenties van hun keuzes."

Insidious 5 is gepland om in de bioscopen te zien te zijn op 7 juli 2023 in de VS. Bekijk de foto van Blum en Wilson hieronder.NieuwsFilm