Andrew Garfield (The Amazing Spiderman) ging zes maanden zonder seks en eten

Andrew Garfield (The Amazing Spiderman) ging zes maanden zonder seks en eten

Alles voor de camera en echt fan van method acting!

In 2016 speelde The Amazing Spider Man Andrew Garfield een priester in de film Silence. Hij ging een jaar lang in de leer bij een priester. Oefende meditaties en hield vasten en geen seks hebben ook nog eens zes maanden vol.

Hierover vertelt de 39-jarige acteur laatst in een podcast met 'WTF with Marc Maron':
"Dat was best cool, man. Ik had best wat wilde en high-achtige ervaringen door het uithongeren en geen seks hebben."

Method acting
Je inleven in een rol door - waar mogelijk - hetzelfde te ervaren wat je karakter doet, heet method acting. Niet iedereen is daar voorstander van, omdat sommige acteurs onmogelijk kunnen zijn op de set terwijl de acteerprestaties niet echt verbeteren.

Andrew Garfield is wel fan van method acting en vertelt:
"Er zijn wat misvattingen over wat method acting is. Bij die methode acteer je nog altijd. Je hoeft je niet als een klootzak te gedragen op de set."

"Het is waarheidsgetrouw in een ingebeelde staat te verkeren wanneer dat nodig is. Je kunt jezelf blijven en toch die fictieve persoon zijn wanneer nodig."

Studeren
Andrew Garfield studeerde deze methode bij de coach van Ryan Gosling, Greta Seacatch. Dat was niet zomaar, want Andrew was onder de indruk van Ryans acteerkwaliteiten toen ze elkaar een keer troffen bij een screentest.
.
Het artikel in Variety staat hier. Op een Instagram-bericht hieronder zie je toevallig een post van drie Spidermen samen



NieuwsFilm

meest populair