Vrouwelijke regisseurs zijn terug van weggeweest: Olivia Wilde van 'Don't worry darling'

Vrouwelijke regisseurs zijn terug van weggeweest: Olivia Wilde van 'Don't worry darling'

'Ik zie dat mensen anderen steunen, daar word ik blij van'

Olivia Wilde staat in de spotlights door de film Don't worry darling. Niet alleen omdat zij de film regisseerde, maar ook omdat zij haar huidige partner Harry Styles regisseerde in diezelfde film. Harry Styles is op het moment ongelooflijk populair als zanger en acteur.

De 38-jarige Olivia Wilde staat op de cover van Variety en wordt daartoe uitgebreid geïnterviewd. Ze vindt het nu een toffe tijd om te kunnen regisseren. Vrouwelijke regisseurs zijn in opmars. Hierover zegt zij:

"Ik weet niet waarom het voor vrouwelijke regisseurs zo moeilijk is om een groot budget los te krijgen en een groot spektakelfilm te filmen. Een aantal vrouwelijke regisseurs hebben wel bewezen dat zij het kunnen en een grote opbrengst kunnen genereren."

"Ik denk dat deze discussie pas stopt, als wij niet een aparte categorie meer hoeven te hebben bij prijsuitreikingen."

"We zijn er misschien op achteruit gegaan, want in de begintijd van Hollywood met de 'stomme films' waren er wel vrouwelijke regisseurs die films afleverden. Daarna kwamen er verschillende directeuren die liever kozen voor mannen."

"Het is niet dat vrouwen het niet kunnen. Het is dat vrouwen niet de kans krijgen."

"En als je een film maakt als vrouw zijnde, kost het meer moeite om serieus genomen te worden."

"Daarnaast hebben moeders, net als in alle andere banen, ook dat zij hun moederschap moeten combineren met hun werk. Meer nog dan vaders."

"We leven in een mooie tijd, denk ik. Ik vind het heel gaaf om nu regisseur te zijn. Ik zie dat er heel veel nieuwe mensen opstaan. Ik zie dat mensen anderen steunen. Dat mensen kiezen voor bepaalde regisseurs en acteurs. Daar word ik blij van."

Meer over het interview in de Variety staat hier. Het filmpje bij Variety op Instagram staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair