Shia LaBeoufs mishandeling door vader veelal uit duim gezogen voor autobiografische film

Shia LaBeoufs mishandeling door vader veelal uit duim gezogen voor autobiografische film

Voor de film heeft Shia Labeouf blijkbaar een hoop zaken aangedikt om het allemaal wat meelijwekkender te maken voor zichzelf.

Shia LaBeouf had een interessante dubbelrol voor de indiefilm Honey Boy uit 2019. In de film speelde hij namelijk niet alleen de hoofdrol, maar schreef hij ook het script. In retrospectie kijkt hij echter niet positief terug naar het script; sterker nog, hij walgt van wat hij destijds onterecht verteld heeft over zijn eigen vader.

De film zou deels autobiografisch zijn geweest en hebben verhaald over de kindertijd van LaBeouf. De heftige relatie met een ex-gedetineerde vader is een groot element van de film, wanneer vader en zoon gedwongen moeten samenwonen in een motel in San Fernando Valley.

LaBeouf zette zijn ogenschijnlijk abusievelijke vader in een bijzonder slecht daglicht in de film. Met spijt kijkt hij nu terug naar die beslissing van enkele jaren geleden.

De zelfwalging van de acteur
LaBeouf heeft nu bij de podcast Real Ones onthuld dat de film niet autobiografisch is en dat hij creatieve vrijheden heeft genomen omtrent het vaderfiguur. LaBeouf: "Mijn vader was mijn hele leven zo liefdevol voor me. Gebroken, zeker. Krom, zeker. Wankel, zeker. Maar nooit was hij niet liefhebbend, nooit was hij er niet voor me."

Beschaamd vervolgde hij: "Dit is een man die ik op wereldwijde schaal heb belasterd. Ik heb sommige zaken verdraaid - het was niet echt. Mijn vader heeft me nooit geslagen, nooit. Hij heeft me één keer geslagen, één keer...

De onthulling komt tijdens een moeilijke tijd voor LaBeouf. Zijn ontslag bij de film Don't Worry Darling van Olivia Wilde wordt nu uitgebreid besproken in de media.

NieuwsFilm

meest populair