Hoe komt Hollywood-sensatie Chris Hemsworth uit 'Thor' toch zo rijk?

Chris groeide al snel uit naar een van de best betaalde acteurs in Hollywood

Vera 5 september 2022 07:43 in Celebrity
De Australische acteur Chris Hemsworth is een Hollywood-sensatie met zijn personage Thor in de Marvel-films. Zijn nieuwe film Thor: Love and Thunder doet het goed in de bioscoop. Zijn nettowaarde is groeide gestaag door naar 130 Amerikaanse miljoen dollar.

De 39-jarige acteur en model begon jaren geleden in Australische tv-series als Neighbours en Home and away. Zijn doorbraak kwam met een kleine rol als de vader van Captain Kirk in Star Trek in 2009. Dat leidde tot andere filmrollen en zijn eerste verfilming van Thor in 2011.

Enkele salarissen
Chris groeide al snel uit naar een van de best betaalde acteurs in Hollywood. Iedereen vindt hem prettig om mee te werken en hijzelf is vriendelijk en integer. De filmrollen die hij pakt zijn divers, waardoor hij zijn marktwaarde vergroot. En natuurlijk zit hij net goed op de golf die Marvel creëert met alle superheldenverhalen.

Chris verdiende alleen in 2013 al 58 miljoen aan zijn film Rush en zijn personage Thor. In 2017 vergaarde hij 30 miljoen. In 2018 was dat 65 miljoen en in 2019 zelfs 75 miljoen. Krankzinnige bedragen door inkomen en commissies, maar als je gewild bent binnen de filmindustrie dan kan dat. Chris staat intussen in de Forbes top 25 van best betaalde bekendheden.

Chris verdient ook geld aan verschillende merken en sportscholen, en investeert het geld goed. Hij heeft in elk geval twee stukken grond in Australië. Het ene landgoed creëren in New South Wales kostte hem 15 miljoen Amerikaanse dollar, maar was daarna meteen 30 miljoen waard. Het bevat onder andere een enorm zwembad en een bowlingbaan.

Hoe het begon
De ouders van Chris wonen afwisselend in Melbourne en de Australische outback tussen koeien en krokodillen. Chris heeft een oudere en jongere broer, die beiden ook succesvol zijn als acteur.

Alle begin is moeilijk, zoals Chris eigenlijk meedeelt in het bericht op Instagram hieronder. Zo hielp zijn vader hem bij het behalen van zijn trainingsdoelen vroeger. Meer over het vermogen van Chris staat hier in het artikel van Celebrity Networth.NieuwsFilm