Waarom juist Daniel Radcliffe zo goed deze superster kan spelen

Waarom juist Daniel Radcliffe zo goed deze superster kan spelen

Daniel die luid uitbarst in vals gezang van idiote liedjes moet een mooi gezicht zijn geweest

Toen bekend werd dat Daniel Radcliffe de rol van Weird Al Yankovic zou oppakken, waren de reacties verdeeld. Op het Toronto Film Festival had Daniel Radcliffe echter de lachers op zijn hand. Bij de première van zijn nieuwe film Weird: The Al Yankovic Story bleven mensen juichen.

Daniel zet niet zomaar een unieke kerel als Weird Al neer. Hij vertelt dat hij zich compleet inleefde in Weird Al en dat hij accordeon leerde spelen. Voor hem was het ook niet voldoende om te 'lipsyncen' op de set. De liedjes moesten luid en duidelijk gezongen worden voor de juiste uitstraling en houding. Pas dan was Daniel tevreden.

Zijn collega's giechelen op de achtergrond bij de herinnering. Daniel die luid uitbarst in vals gezang van idiote liedjes moet een mooi gezicht zijn geweest. Droog zegt Daniel: "Gelukkig worden in de film de echte liedjes van Al gebruikt. Dat scheelde mij stress."

Extreem goed
Al Yankovic keek mee op de set en dat gaf druk, vertelt de cast in hetzelfde interview met Variety. Maar het gaf ook rust. Zo zei Al na twee dagen al, dat hij onder de indruk was van de wijze van filmen en konden zij ontspannen verder.

Daniel zet een extreem goede presentatie neer. Dat gaat niet zomaar. Na de Harry Potter-films deed de acteur bewust veel ervaring op in de theaterwereld. Daarbij ging hij ook stap voor stap uit zijn comfortzone. Zo pakte hij zelfs een theaterrol op, waarbij hij elke voorstelling bloot moest. Uiteindelijk deed naakt voor het publiek staan hem niets meer.

De nuchtere Daniel neemt zijn vak serieus en pakt zijn personages goed op. Sandra Bullock zag dat ook en wilde daarom Daniel persé voor de rol van slechterik in The Lost City. Hij kon haar die perfecte mix tussen goed en slecht leveren. Niet iedereen kan dat. En dat zorgt ervoor dat Daniel net die acteur is voor de rollen die hij durft op te pakken.

Een stukje van het interview met Variety staat hieronder en op Instagram.



NieuwsFilm

meest populair