20th Century Fox wilde veel aan 'Avatar' veranderen

20th Century Fox wilde veel aan 'Avatar' veranderen

De filmregisseur moest erg zijn best doen om toch zijn zin door te drukken.

Titanic van regisseur James Cameron is tot vandaag de dag nog steeds een van de meest succesvolle films ooit. Je zou denken dat Cameron hierdoor ook gemakkelijk zijn eigen weg kon gaan met Avatar. Dit bleek echter anders te zitten.

De filmstudio die Avatar produceerde, 20th Century Fox, was het niet eens met de visie van Cameron op Avatar. Titanic was van dezelfde filmstudio én dezelfde regisseur. Toch schuurde ze op bepaalde stukken tegen elkaar aan.

Problemen
In een interview geeft Cameron aan: "Ik denk dat ik het gevoel had dat we over bepaalde dingen botsten. De studio vond bijvoorbeeld dat de film korter moest en dat er minder op de ikran (draakachtig monster) rondgevlogen moest worden. Het publiek vond dat juist het beste gedeelte."

"Dat is waar ik mijn grens moest aangeven. ik zei tegen ze 'ik heb Titanic gemaakt. Dit gebouw van een half miljard waar wij nu afspreken? Titanic heeft daarvoor gezorgd, dus ik mag dit doen.' Achteraf hebben ze mij bedankt hiervoor."

Opbrengsten
Dat bedankje was zeker verdient, want Avatar bracht uiteindelijk meer dan twee miljard dollar op. Het zal interessant worden in hoeverre de vervolgfilms van de blauwe wezentjes dit gigantische bedrag kunnen evenaren.

NieuwsFilm

meest populair