Geheim onthuld: Doodzieke acteur moest en zou 'Harry Potter'-reeks afronden

Geheim onthuld: Doodzieke acteur moest en zou 'Harry Potter'-reeks afronden

'Doorloop het, het is jouw verhaal'

Alan Rickman, die Severus Snape speelt in Harry Potter, wist al in 2005 dat hij prostaatkanker had, maar hield dat geheim. Hij overleed op 69-jarige leeftijd aan die ziekte in 2016. Het is bijzonder dat iemand die zo ziek is, toch zo lang door wil blijven werken. Het antwoord komt ruim zes jaar na zijn overlijden. Een uitgeverij mag delen van zijn geheime dagboek publiceren.

De vrijgegeven stukjes aan de Daily Mail hier, vertellen dat het karakter Snape de acteur zo fascineerde dat hij door bleef gaan. Alan werkte aan het vijfde deel van Harry Potter toen hij hoorde dat hij doodziek was. Hij onderging een behandeling en een operatie in januari 2006 en stemde diezelfde maand toch in met Order of the Phoenix.

Stukken uit geheim dagboek
Alan schrijft:"Eindelijk ja gezegd tegen HP5. Het gevoel is niet voor of tegen. Het argument doorloop het, het is jouw verhaal wint."

Een paar maanden verder schrijft hij rond de filmset: "Ik merk dat er iets vreemds gebeurt als ik die mantel en ring omdoe. Het karakter beperkt mij. Ik ben ongezellig, houd mijn mond dicht tegen anderen. Dit zijn geen goede kwaliteiten op de set. Gelukkig vult Daniel Radcliffe zijn rol met gemak vol charme en jeugdigheid."

Alan had al eerder in 2000 meer over de motivatie van zijn karakter gevraagd aan J.K. Rowling. Hij kon anders niet voldoende in Snape duiken. Na het lezen van het laatste deel schrijft: "Ik ben eindelijk klaar. Snape sterft als een held. Harry vernoemd een kind naar hem. Dit was echt toegangsritueel. Het kleine beetje informatie van J.K. Rowling - Snape houdt van Lily - was een enorme houvast."

Entertainment Weekly plaatst hier een video online over het dagboek en Alan Rickman.

NieuwsFilm

meest populair