Disney en Marvel Studios hebben dit jaar (voorlopig) het nakijken aan de box office

Disney en Marvel Studios hebben dit jaar (voorlopig) het nakijken aan de box office

Natuurlijk heeft de studio dikke hits, en Black Panther 2 en Avatar 2 komen er nog aan.

In het laatste pre-coronacrisisjaar 2019 bezette Disney en dochterstudio Marvel Studios bijna de gehele Box Office Top 10. Het kon niet op met de kaskrakers van het huis van de muis. Nu de crisis grotendeels achter ons is, is Disney duidelijk minder sterk aanwezig.

In 2019 stonden in de Box Office Top 10 maar liefst acht Disney-films met Avengers: Endgame, The Lion King, Frozen II, Spider-Man: Far from Home (co-productie met Sony Pictures), Captain Marvel, Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker, Toy Story 4 en Aladdin. Alleen Joker en Jumanji: The Next Level waren niet van Disney.

Disney ondervertegenwoordigd in Top 10
Tot op heden is het allemaal anders. Los van de Marvel-films Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder zien we geen Disney-producties in de top 10 staan, die wordt aangevoerd door Top Gun: Maverick van Paramount Pictures.

De enige andere grote Disney-productie buiten de Top 10 is de Pixar-film Lightyear die niet verder kwam dan $226,4 miljoen wereldwijd. Het ontbreken van een Star Wars-film, live action-sprookjesfilms en succesvolle eigen animatiefilms doet de studio dit jaar geen goed.

De studio komt dit jaar nog wel met potentiële kaskrakers Black Panther: Wakanda Forever en Strange World en de troef Avatar: The Way of Water.



NieuwsFilm

meest populair