'The Matrix' krijgt opnieuw een vervolg, maar anders dan je denkt

Men ging in eerdere jaren veel kanten op met 'The Matrix', maar dit had daadwerkelijk niemand zien aankomen!

Mitchell van Vuren 30 september 2022 20:30 in Algemeen
De laatste jaren heeft The Matrix uit 1999 mogen rekenen op een volgens sommigen ongewenst vervolg van The Matrix: Resurrections, maar regisseur Danny Boyle doet er nog een schepje bovenop. Hij werkt nu aan een speciale adaptatie van de iconische scifi-film: een dansvoorstelling!

Warner Bros. heeft al groen licht gegeven voor dit aparte project, genaamd 'Free Your Mind'. In oktober 2023 wordt verwacht dat de eerste editie van de voorstelling te zien zal zijn in het Verenigd Koninkrijk.

De logline luidt: "'Free Your Mind' combineert de choreografie van honderden hiphopdansers met gloednieuw immersief design om het publiek mee te nemen op een spannende reis door 'The Matrix', op weg naar een nieuwe wereld van ontelbare mogelijkheden."

De nieuwste truc van Danny Boyle
De beroemde regisseur heeft vaker zijn vingers gebrand aan ongebruikelijke projecten. De regisseur van Slumdog Millionaire was eerder al betrokken bij de opening van de Olympische Spelen in het Verenigd Koninkrijk in 2012. Koning Elisabeth was toen één van de beroemde personen, die hij moest regisseren.

Hopelijk zal het hem lukken op de filmklassieker eer aan te doen en een nieuwe vorm te vinden om zijn publiek te doen ontwaken uit de Matrix.

NieuwsFilm