Colin Trevorrow: "De Jurassic-franchise bestaat nu uit 6 films en dat zijn er 5 te veel"

Beetje laat besef, maar goed...

Arjen Rooseboom 30 september 2022 18:30 in Algemeen
Een ietwat merkwaardige opmerking door Jurassic World-kopman Colin Trevorrow. Hij is namelijk van mening dat de franchise eigenlijk al had moeten stoppen na Jurassic Park in 1993.

Zoals bekend verschenen er tot op heden vijf vervolgen die geen van allen konden tippen aan het origineel. Sterker nog, de enige andere titel die kritisch een 'Fresh'-score heeft op Rotten Tomatoes is Jurassic World waarmee Trevorrow de reeks in 2015 nieuw leven inblies.

Toch geeft hij in een nieuw recent interview met EMPIRE toe dat het wat hem betreft bij het origineel van Steven Spielberg had moeten blijven:

"Maar als we het dan toch gingen doen, wilde ik een ander verhaal over personages in een wereld waarbij ze moeten samenleven met de dino's in plaats van dat we weer gingen rennen op een ander eiland".

Te ver uitgemolken
Een dappere poging die uiteindelijk resulteerde in Jurassic World: Dominion. En hoewel deze goed boert aan de box-office (inmiddels is het miljard gepasseerd), is het wel overduidelijk de slechtste inzending uit de gehele reeks.

Maar wat wil je ook als je de vreemde focus gaat leggen op gigantische sprinkhanen als centrale bedreiging in plaats van dinosaurussen?

NieuwsFilm