Bijna 3 miljoen voor een auto van James Bond?

Bijna 3 miljoen voor een auto van James Bond?

Schrikbarend hoge bedragen bij veiling

Afgelopen week werden ter ere van het 60-jarige bestaan van James Bond 25 collectors items uit de films geveild bij het bekende veilinghuis Christie's in Londen. Dat bracht een totaal op van 6 miljoen Engelse ponden. Schrikbarend meer dan gedacht. Het bedrag wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Het hoogste bedrag werd neergeteld voor de stuntwagen uit de film No time to die. Deze 007 Aston Martin DB5 werd gebruikt door Daniel Craig en is voor bijna 3 miljoen Engelse ponden verkocht - natuurlijk met de imitatiewapens bij de lampen.

Meer dan verwacht
Niet alleen de Aston Martin ging voor meer weg dan verwacht. De motor, een Triumph Scrambler, uit diezelfde film bracht 138.500 op. Dat is 4x zoveel meer dan geschat. Ook de Q jet boat in The world is not enough van Pierce Brosnan bracht 4x meer op met 126.000.

Spullen van de andere acteurs die ook 007 James Bond hebben gespeeld werden niet vergeten. Zo werd het Swarovski ei van Roger Moore uit Octopussy geveild en een pak van Timothy Dalton. Zelfs de bionische oogbol wisselde van eigenaar.

Lijst collector items
Het artikel in de Daily Mail staat hier met een overzicht van alle items. Het was in elk geval een spannende veiling met een verrassende uitkomst.

NieuwsFilm

meest populair